Piet Kralt

Rijnsburgse Boys – ADO’20: 0-1 (0-1) – VERSLAG

ADO’20 bluft Rijnsburgse Boys af

Geen voetbalploeg komt de kleedkamer uit om slecht te voetballen. Maar soms komen alle goede bedoelingen er gewoon niet uit. Zoals bij Rijnsburgse Boys in de wedstrijd tegen promovendus ADO’20. De Boys werden op veel fronten afgebluft. ADO’20 had gewoon meer wil om te winnen, speelde fysiek en heeft voetbal genoeg in de ploeg om dan voor Rijnsburgse Boys lastig te zijn.

Foto: Cor Spruijt

Terwijl de start helemaal niet zo slecht was. Na een paar schotjes van de Heemskerkse voorhoede speelde Dani van der Moot in de vierde minuut Delano Asante vrij voor keeper Nick Boom. Heel Heemskerk schreeuwde dat het buitenspel was, maar Asante mikte op de paal en smoorde zo wat ongetwijfeld een fikse discussie zou zijn geweest.
Tien minuten later een scrimmage voor het doel van ADO’20. Furhgill Zeldenrust en Dani van der Moot kregen hem er allebei niet in. Even later weer een kans voor Zeldenrust.
ADO’20 zette daar af en toe goed voetbal tegenover. En fysiek spel, soms op het randje, een enkele keer er overheen. Jilani Helder kreeg geel voor een grove overtreding op Bram Ros, maar die kaart had een rood randje. Later kreeg ook Daan Boerlage geel na een overtreding op Asante. Scheidsrechter Boyd van Kommer liet veel toe, floot af en toe wat warrig, maar accepteerde geen kritiek op zijn leiding. Trainer Martijn Lagendijk (na opmerkingen) en Jeroen Spruijt (na een opstootje) kregen allebei een onnodige gele kaart.

Foto: Cor Spruijt

Corners en een doelpunt
Hoewel Rijnsburgse Boys best wel aan kansen toekwam hadden de Heemskerkers vaak akelig lang de bal. Dat leverde hen een corneroverwicht op en in de 32e minuut ook een doelpunt. Ruim buiten de zestien kwam de bal in bezit van Ian Beelen. Zijn uithaal was te machtig voor Wesley Zonneveld. Het was een schot dat niet onhoudbaar leek, maar later zou Zonneveld zijn ploeg nog verschillende keren redden en hij werd ook nog eens Man of the Match, dus wie zijn wij?

Foto: Cor Spruijt

Wissels zonder soelaas
De 0-1 ruststand was een tegenvaller voor Rijnsburgse Boys. Na de rust kwam Bert Koomen voor de matig spelende Nino Klaver. Koomen werd rechtsback, Daan Walraven werd rechter centrale verdediger en Bram Ros (die het moeilijk had met de behendige Helder) schoof door naar het middenveld. De eerste kansen waren voor ADO’20. Toch had het In de 49e minuut zo maar 1-1 kunnen worden uit een corner. De harde kopbal van Dani van der Moot werd door ADO’20 verdediger Daan Boerlage van de lijn gehaald.
Daarna kreeg ADO’20 enkele flinke kansen en kon Wesley Zonnneveld zich onderscheiden.
Na ruim een uur greep trainer Lagendijk in. Hij bracht Steff van Rooijen, Roderick Gielisse en Ilias Kariouh voor Jeroen Spruijt, Bram de Bruin en Delano Assante. Het hielp allemaal weinig. Rijnsburg was niet vinnig genoeg, verspeelde vaak makkelijke ballen en als er dan eens een eindpass kwam, dan was die niet zuiver. Er kwam geen voorzet aan. ADO’20 had in grote delen van de wedstrijd het beste van het spel (zonder echt groots te spelen). Als laatste redmiddel kwam Dennis van der Plas voor Rob Zandbergen, maar dan niet als verdediger, maar als stormram. Van een Rijnsburgse storm kwam het echter niet, hooguit tot een licht briesje. De kritische geluiden vanaf de tribune waren veelzeggend.

Foto: Cor Spruijt

Toch niks
Uiteindelijk had de wedstrijd nog gelijk kunnen eindigen toen Bram Ros ver in de blessuretijd de 1-1 op zijn schoen had, maar het werd niks. Toen scheidsrechter Van Kommer de wedstrijd affloot stond er 0-1 op het scorebord en dat was een fikse tegenvaller voor Rijnsburgse Boys. We zullen maar zeggen: één zwaluw (GVVV) maakt nog geen zomer en één winterkoninkje (ADO’20) nog geen winter. Vast staat dat het volgende week uit in Groesbeek tegen De Treffers beter moet. En dat moet toch kunnen.

Rijnsburgse Boys – ADO’20: 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: de heer Boyd van Kommer

Toeschouwers:1.000
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Jeroen Spruijt, Martijn Lagendijk
Gele kaarten ADO 20: 
Jilani Helder, Daan Boerlage

Scoreverloop:
’32 Ian Beelen 0-1

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven, Bram Ros, Robin van der Meer, Rob Zandbergen (’82 Dennis van der Plas), Nino Klaver (’46 Bert Koomen), Bram de Bruin(’61 Roderick Gielisse), Jeroen Spruijt ( ’61 Steff van Rooijen), Delano Asante (’61 Ilias Kariouh), Dani van der Moot, Furhgill Zeldenrust.
Opstelling ADO’20: Nick Boom, Henry Opuku, Yaro Hirasingh, Ted Amson, Daan Boerlage, Soufiane Recaoui (‘40 Mike Zonneveld), Maurizio Brenna, Danny Lute (‘Dylan Osazee George), Ian Beelen (’82 Fey