outhands

Rijnsburgse Boys A4 pakt de dubbel!!

Beker finale A4 in Rotterdam.

Nadat we allemaal verzameld waren in Het Uitje gingen we onderweg naar Rotterdam. Nog even onderweg Wendy van Dennis-Jan oppikken van haar werk, en we konden echt op weg. Bij aankomst in Rotterdam konden we gelijk zien dat er alles aan was gedaan om hier een leuke dag van te maken. Diverse finales werden hier afgewerkt, en het was een drukte van belang. Verschillende springkussens, een patatkraam, een snoepkraam, een suikerspin kraam, een broodjes kraam, haring, minivoetbal, kinderen werden geschminkt, etc., etc. En dan natuurlijk heel veel mensen. Het was geweldig om te zien, dat een relatief klein club als s.v. DEH Musschen er zo’n feest van had gemaakt.

  

Nadat we te horen hadden gekregen dat de wedstrijd zich afspeelde op veld 3, gingen we heel officieel achter de scheids- en grensrechters aan naar veld 3. Rijnsburg rechts, Gouwerak links. De wedstrijd voor onze finale liep iets uit, dus moesten we even wachten met het betreden van het veld. Dit wachten voerde de spanning nog eens extra op. Nadat het vaste ritueel van ‘voor een wedstrijd’ gebeurd was, floot de scheids voor het begin. Duidelijk was gelijk te zien dat Gouwerak niet de eerste de beste was. Hoewel de start van RBB beter was als tegen onze Westlandse vrienden, had RBB het niet makkelijk. Na een voorzet van DJ, kopte Joost hem uiteindelijk erin. Ontlading, A4 op 1-0 !

In een verder saai verlopen wedstrijd, waarin weinig gebeurde, kreeg RBB het eigenlijk steeds lastiger. Lange halen naar voren van Willem en Ed, voorkwam dat er van Gouwerak echt gevaar kwam. Maar RBB kon niet meer combineren, en kon zijn spelers niet meer vinden. In een uiterst ongelukkig moment schoot een verder goed spelende Big, in eigen doel. 1-1 en Sander helemaal over de zeik. (Liet ook later doorschemeren dat die Big vervangen ging worden door Diggel!)

Nadat Joost 1 minuut voor tijd naast een leeg doel schoot (je moet heel goed kunnen voetballen als je deze kans mist) leek deze finale uit te lopen op een gelijk spel. En dat is niet erg, want wij weten:
Dan komt onze Joop in actie !
Nadat de 1e penalty van RBB gemist werd door Van Dijk, gingen de rest van de serie er wel in. Respectievelijk, Vooys, DJ, Ed, en Jopie nam er zelf ook 1. Nadat die gekke Driebergen de penalty van de keeper van Gouwerak had gestopt, was het laatste woord aan Westra. Raak ! A4 had de dubbel in de tas !

De ontlading was groot, en nadat iedereen gefeliciteerd was inclusief de bloemen, kwamen er ook nog diverse SMS jes binnen. Zelfs ondanks dat onze vrolijke voorzitter naar de eigen prestaties van fantasties presterende zoon Nick zat te kijken, is hij van minuut op minuut op de hoogte gehouden. Waarschijnlijk door Arie Durieux, die samen met zijn An geen minuut van deze dag gemist heeft. Maar ja, hun Jeffrey is dan ook een vaste waarde van de A4. Ook Huig den Hollander en Sam van Geest waren er meteen met hun reacties na de wedstrijd. Teveel reacties om op te noemen, en bij deze dus alle vrienden van de A4 bedankt. Toen we waren teruggelopen naar het plein waar al het feest werd gehouden, moest de A4 het podium betreden. Nadat Cees de Kloes de beker uit handen van de KNVB voorzitter had gehad, werd ook nog even de stevigheid van het podium getest. Aangezien het om een zeilentrailer ging, viel het met instortingsgevaar wel mee. Uiteraard het verdiende biertje in de kleedkamer, en we gingen terug naar Het Uitje, waar Sander de beker overhandigde aan Jan-Arie.

De Heer Van Der Lippe kwam eerst nog met excuses dat hij aan het tennissen was, en niet kon komen, maar na enig ….euh….aandringen kwam meneer dan toch maar even naar de kroeg.

Rest ons nog te melden dat er daarna nog een klein beetje bier gedronken is, en natuurlijk is het wel zeer, zeer, teleurstellend geweest dat Lamboo uitgerekend dit weekend aan zijn huwelijk moest werken. Wat een homo! Bij deze is hij dus met stip op de 1e plaats geëindigd in het ‘Knuppel van de week’ klassement. De A4 heeft een schitterend seizoen gekend, en de dubbel maak je niet vaak in je leven mee.

Wij willen vanaf deze plaats de Van Gaal-zusjes bedanken, en complimenteren dat ze zo’n verschrikkelijk zootje ongeregeld hebben kunnen omturnen tot een hechte vrienden groep, die voor elkaar door het vuur gaan. Ook de diverse Sponsors, die dit allemaal regelmatig hebben ondersteund, heel hartelijk bedankt. (de rekening in Het Uitje viel nog wel eens ietsjes tegen)

Ook de satelliet ploeg van de A4, het zevende, bedankt voor belangstelling gedurende het jaar.
Eigenlijk iedereen bedankt !

Tot volgend jaar.

De hele fotoserie kunt u hier bekijken….