karly

Rijnsburgse Boys 45+ geen Nederlands kampioen

Vrijdagavond 20 mei speelde Rijnsburgse Boys 45+ de eerste voorronde, op weg naar het Nederlands kampioenschap, bij FC Zoetermeer
De eerste wedstrijd was gelijk een heuse derby tegen buurman Valken ’68. De wedstrijd ging gelijk op en het leek op 0-0 te eindigen, totdat Peter Noordermeer een steekpass op Daan Noteboom gaf en Daan de bal met een lage diagonale knal in de verre hoek plaatste. De scheidsrechter floot vrijwel direct na de aftrap af en dus begonnen we goed aan het toernooi.
Tweede wedstrijd tegen Bras Boys en hier kwamen we een oud Rijnsburgse Boys speler tegen nl. Ron de Jager. Ook deze wedstrijd ging gelijk op. Onze verdediging,  met Johan de Kroon, Wilco van Egmond, Herman van Nieuwkerk en keeper Arjan Verbeek hield goed stand. Helaas trof eerst Marcel van Nieuwkoop de paal en even later ook Daan. 5 minuten voor tijd een vrije trap van Ron de Jager en die ging laag door de muur, werd iets van richting veranderd en dus 0-1 voor Bras Boys. En hier bleef het ook bij. Zonde, want twee keer op de paal en dat had zomaar de andere kant op kunnen vallen!

dav

Op de foto ontbreken Hugo Slootweg, Arhur van Noort, Wil Passchier en Hans Glasbergen


De derde wedstrijd was tegen Sportlust ’46 uit Woerden. Dat dit een pittige tegenstander is, hadden we al gezien in hun vorige wedstrijden. We kwamen snel 0-1 achter. Kees van der Vijver moest geblesseerd uitvallen deze wedstrijd en ook Marcel van Nieuwkoop volgde hem kort daarna. Toch konden we uiteindelijk deze wedstrijd nog op 2-2 houden, door goals van Marcel Huisteden en Fred van Voorbergen.
De laatste wedstrijd was tegen VUC. Deze werd overtuigend gewonnen met 3-1. Dus uiteindelijk 7 punten uit 4 wedstrijden. Er had meer ingezeten als het balletje net even de andere kant op was gevallen. Maar zo gaat het in het voetbal, toch?! Uiteindelijk is Valken ’68 winnaar van de poule geworden. Na hun verlies tegen ons hebben ze alles gewonnen en wij wensen hen bij deze veel succes in de volgende ronde.
Voor Rijnsburgse Boys 45+ zit het er voor nu even op. In het nieuwe seizoen gaat de bal weer rollen en uiteraard ook bij Rijnsburgse Boys! Tot slot willen wij Patrick van Dam langs deze weg nog hartelijk bedanken voor de shirts!
Spelers die ontbreken zijn: Hugo Slootweg,Arthur Noort,Wil Passchier,Hans Glasbergen.