outhands

Rijnsburgse Boys 2 wint van Katwijk 2

Op een min-of-meer onbespeelbaar (kunstgras-)veld heeft Rijnsburgse Boys 2 vanavond gewonnen van Katwijk 2. In de strijd om de districtsbeker wonnen de mannen van Arie van Dijk na een doelpuntrijke 2e helft met 3-2 van de buren.

Alvorens werd aangevangen ging de scheidsrechter het veld keuren en besloot te bekijken hoe het ging in de warming-up. Na de warming-up besloot hij dat spelen verantwoord was. Dat dit gevaar voor de spelers kon opleveren hinderde hem blijkbaar niet!

De eerste helft was van beide ploegen angstig te noemen; angst om uit te glijden, angst om te vallen en ook de toeschouwers vonden het onbegrijpelijk en onverantwoord. Robert van der Vijver had de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot (met rechts) miste kracht. Uit de tegenaanval kwam de spits van Katwijk voor Thomas Paauw, maar Richard van Nieuwkoop redde schitterend. En dus klok het rustsignaal bij 0-0

Na rust was het binnen enkele minuten Katwijk dat op 0-1 kwam via Mats van der Poel (één van de velen uit de A-selectie van Katwijk, die door de afgelasting van Noordwijk-Katwijk ritme op konden doen). 10 minuten later was het Ron de Mooij die zich knap vrij speelde en de 1-1 binnenschoot. Direct daarna was het opnieuw Ron die, ogenschijnlijk uit buitenspelpositie, met zijn hak de 2-1 binnentikte. Beide grensrechters konden trouwens vlaggen wat ze wilden, de scheidsrechter wuifde alles weg!

10 minuten voor het einde van de wedstrijd was het de spits van Katwijk die fantastisch binnenschoot in de linkerkruising en zo leken beide ploegen af te stevenen op de penaltieserie

André van Egmond dacht daar echter anders over en passeerde zijn tegenstander op de achterlijn, legde perfect terug op Ron die (achter zijn standbeen langs) via het been van de keeper en het been van zijn tegenstander de 3-2 liet aantekenen. Katwijk zette nog een slotoffensief in, maar Ron had zelfs de 4-2 op zijn conto kunnen schrijven, ware het niet dat zijn boogbal net naast de verkeerde kant van de paal belandde. Vlak daarvoor gaf Ron een terugspeelbal, maar vergat de spits van Katwijk en het was opnieuw Richard die de boys in de race hield!

Winst dus voor de UIen en na het laatste fluitsignaal vluchtte iedereen naar binnen om te ontdooien!

Wie de tegenstander is in de volgende ronde is op dit moment nog niet bekend