Rijnsburgse Boys 2 verliest eerste wedstrijd nacompetitie

Rijnsburgse Boys 2 – Heerjansdam 2    2-3 (1-2)

Vandaag stond voor Rijnsburgse Boys 2 de eerste wedstrijd in de strijd om het algeheel landskampioenschap voor 2e elftallen op het programma waarin de Rijnsburgers in eerste instantie dienen af te rekenen met Heerjansdam 2 dat kampioen werd in het district West I. De Rijnsburgers moesten vandaag de eerste wedstrijd thuis spelen om vervolgens volgende week op bezoek te gaan in Heerjansdam. Het was daarom belangrijk om in de thuiswedstrijd te proberen een goede uitgangspositie voor jezelf te creëren en zo gingen de jongens ook de wedstrijd in in de volgende samenstelling:

16. Marcel van Delft (k)

In de rommelige beginfase was er een licht overwicht voor Heerjansdam die met de harde wind in de rug meteen de aanval zocht wat overigens niet tot echt grote kansen leidde. De eerste echte grote kans was voor Rijnsburg in de persoon van André van Egmond. Hij kwam in de 5e minuut na goed doorgaan van Frank en een uitstekende pass van Martin oog in oog met de keeper van Heerjansdam en lobde de bal van buiten de zestien meter over de keeper heen het doel in, 1-0 dus. Een beter begin konden de Rijnsburgers zich niet wensen. Echter leek het erop dat men niet lang van de voorsprong genieten want het was Heerjansdam dat in de 8e minuut op gelijke hoogte leek te komen. De verdediging van Rijnsburgse Boys was de organisatie even helemaal kwijt, gelukkig mikte de linkerspits van de dammers oog in oog met Arjan naast. Niet veel later een overtreding van de nummer 5 van Heerjansdam op Robbert wat hem op een gele kaart kwam te staan.

In de 17e minuut was het dan wel raak, de verdediging van RBB werd knap uitgespeeld en de spits van Heerjansdam maakte beheerst de 1-1. Twee minuten later werd André op een meter of 25 van de goal van Heerjansdam onderuit gehaald, vrije trap dus die door Niels rakelings naast werd geschoten. Hierna golfde de wedstrijd wat heen en weer met van beide kanten niet echte grote kansen. Na een half uur kreeg RBB een corner die door Mark goed voor de goal werd gebracht, alleen was het jammer dat Joey en Sander elkaar in de weg liepen waardoor geen van beiden deze goeie kopkans kon verzilveren. Na 40 minuten kwam Rijnsburg helaas op achterstand. Na wat nonchalant uitverdedigen van Frank die de bal blind breed speelde in de voeten van een middenvelder van Heerjansdam zag deze jongen Arjan iets te ver voor de goal staan en gesteund door de wind verdween de bal op schitterende wijze in het doel, de 1-2 achterstand was een feit en dat was niet geheel onterecht omdat Heerjansdam in de 1e helft vaker gevaarlijk was dan Rijnsburgse Boys.

De Rijnsburgers hadden dus wat goed te maken in de 2e helft, het was zaak om nog feller te spelen dan de 1e helft want vooral de 1e helft was men vaak wat te lief in de duels. Dat dat de 2e helft anders was bewees Joey meteen door in de 1e minuut na rust een gele kaart te pakken na een overtreding op zijn directe tegenstander.
Je kon merken dat de trainer Dick Heemskerk in de rust tegen de jongens heeft gezegd dat er een schepje bovenop moest in de 2e helft om een goed resultaat te halen vandaag want er werd beter gevoetbald dan in de 1e helft. In de 5e minuut na rust een goede vrije trap vanaf de zijkant van Niels die maar net door Martin naast werd gekopt. En dan gebeurd wat zo vaak gebeurd in de voetballerij, waar de ene partij aanvalt scoort de andere, 10 minuten na rust werd een lange bal van Heerjansdam niet goed getimed op het middenveld waardoor de mid mid van Heerjansdam kans zag zijn spits vrij voor Arjan te zetten. Die faalde niet en zodoende stond het 1-3, een domper dus voor de Rijnsburgers al was dit wel de 3e goal veroorzaakt door persoonlijke fouten aan Rijnsburg kant en op dit niveau mag het je niet gebeuren dat je dit in 1 wedstrijd overkomt.

Toch zette RBB de schouders eronder om de score een beter aanzien te geven en uiteraard ook om de uitgangspositie voor volgende week te verbeteren. Er werd nog meer naar voren gevoetbald al kon Rijnsburg weinig grote kansen creëren. In de 66e minuut volgde de 1e wissel, de goed spelende Frank werd van het veld gehaald en voor hem in de plaats kwam Lex Heemskerk. Rijnsburg bleef vol op de aanval spelen en dat resulteerde in de 73e minuut tot de aansluitingstreffer. Na een van richting verenderde vrije trap van Niels was het Martin die van dichtbij de 2-3 tegen de touwen kopte. Het vertrouwen in een gelijkspel of misschien wel meer groeide, zeker nadat de nummer 5 een minuut later zijn 2e gele kaart kreeg voor het weggooien van de bal, 11 tegen 10 dus. Dus werd het overwicht wat Rijnsburg had in de 2e helft alleen maar groter en werd de jacht op de 3-3 ingezet.

Heerjansdam kwam er met de wind tegen bijna niet meer uit ware het niet dat de Rijnsburgers niet echt grote kansen konden creëren omdat het een beetje ontbrak aan creativiteit. Eigenlijk kwamen de dammers er 8 minuten voor tijd nog één keer gevaarlijk uit na een lange bal op de snelle centrumspits van Heerjansdam die na een sprintduel met Bram alleen op Arjan af kon gaan, gelukkig werd deze grote mogelijkheid in de kiem gesmoord door Bram wat hem wel een rode kaart kostte omdat hij de nummer 9 net voor het strafschopgebied tegen de grond werkte, het was weer 10 tegen 10 en de vrije trap die hieruit voortvloeide leverde niets op voor de bezoekers. Hierna hadden de Rijnsburgers nog een groot overwicht maar de mannen van Heerjansdam slaagden er in om de 2-3 voorsprong te verdedigen en zodoende eindigde deze 1e wedstrijd van de tweestrijd tussen Rijnsburgse Boys en Heerjansdam in een overwinning voor Heerjansdam en zullen de Rijnsburgers volgende week met minimaal 2 doelpunten verschil moeten winnen om verder te kunnen gaan voetballen voor het landskampioenschap. Mochten de Rijnsburgers volgende week slechts met 1 doelpunt verschil winnen dan volgen er na die wedstrijd strafschoppen om te beslissen wie er verder mag.