outhands

Rijnsburgse Boys 2 naar finale

Vanavond, dinsdagavond 26 maart, speelde Rijnsburgse Boys 2 de halve finale in de strijd om de Districtsbeker. Tegenstander Smitshoek 2 uit Barendrecht was niet gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden.

Ondanks dat zij bijna hekkensluiter zijn in de reserve Hoofdklasse en Rijnsburg in diezelfde poule fier bovenaan staat, was dit verschil vanavond niet te merken. Voor rust kregen de mannen van Arie van Dijk een kans of 3-4 om de score te openen. Maar aan de andere kant heeft ook Smitshoek 2 100% kansen gehad, maar beide keren vonden zij keeper Max Lobel op hun weg

Na rust zou het allemaal wel goedkomen, volgens de trouwe supporters van ons tweede team. Maar ze waren nog niet uitgesproken of Smitshoek schoot vanaf de aftrap snoeihard op de paal! Gelukkig kwam de bal weer terug het veld in en bleef een achterstand achterwege. Dat was zeggen en schrijven ook één van de spaarzame kansen die Smitshoek nog kreeg.

Rijnsburg was niet bij machte het normale spelniveau te behalen en meer dan 2-3 (halve) kansen kwamen er niet de 2e helft. Steeds was de laatste bal niet goed en vooral te traag. Dus logische conclusie na dit relaas: penalties moesten de doorslag gaan geven

Tot aan 3-3 geen probleem, maar toen Ron de Mooij miste en zij de 3-4 maakten leek het doek te vallen. Leek want na de 4-4 werd de beslissende penaltie van Smitshoek gemist en bleef het dus 4-4. Lex Heemskerk schoot vervolgens op de paal en dus kreeg Smitshoek nog een kans om de winnende te maken. Die kans pakten ze niet, want Max stopte de penaltie (op mooie wijze trouwens)!

Nadat Rob Zandbergen de 5-4 maakte, lag de druk dus weer bij Smitshoek. En die druk bleek te groot; de lat stond de gelijkmaker in de weg en dus bekert Rijnsburgse Boys 2 verder.

Een knappe prestatie en zij zongen in koor dat zij voor de dubbel gaan: en het kampioenschap en de beker willen zij winnen. Op 18 mei bij RKAVV zal de finale plaatsvinden en tegenstander aldaar is of ARC 2 of Haaglandia/Winston 2. Zodra dat bekend is staat dat hier te lezen

Bij deze de hartelijke felicitaties aan spelers en begeleiding van Rijnsburgse Boys 2 en veel succes nog in de competitie en uiteraard in de finale!