Rijnsburgers boeken nuttige overwinning op GVVV

GVVV kwam fel uit de startblokken en claimde na twee minuten al een penalty. Maar bij het ontbreken van een overtreding blijft het bij veel geschreeuw maar weinig wol. Om diezelfde reden zal het ook geweest zijn dat licht duwen tegen Bennie van Noord ook onbestraft bleef. De eerste echte kansen zijn voor de thuisploeg deze middag. Eerst schiet Dennis van Meegdenburg voorlangs, even later vindt een inzet van Wilco den Hartog Richard van Nieuwkoop op zijn weg. Binnen het kwartier komt de ploeg van Erik Assink echter wel op voorsprong. Een Rijnsburgse aanval via Damiano Schet bereikt Jeffrey Winter niet maar betekent tevens een Veenendaalse tegenaanval. In eerste instantie afgeslagen, in tweede instantie wordt Dennis van Meegdenburg in stelling gebracht. Een beheerste inzet leidt tot veel vreugde op Sportpak Panhuis.

Lang genieten van de voorsprong is er niet bij. Resham Sardar, toch al bezig aan een sterke periode, legt eerst met een halve omhaal twee tegenstanders in de luren maar ziet doelman Jansen redding brengen. In de 17e minuut leidt zijn voorzet tot meer resultaat. Ook al ben je een rechtsbenige linkervleugelverdediger, dat maakt voor Ronaldf Breinburg niet uit wanneer hij de bal met het hoofd in de linkerbovenhoek plaatst: 1-1. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het beeld steeds duidelijker. Rijnsburgse Boys mag tot aan een 20 meter van het doel opkomen maar moet daarna vaak weer terug omdat er geen vrije ruimte te vinden is. En juist dan hoopt GVVV van een foutje van de tegenstander te kunnen profiteren met een razendsnelle omschakeling. Waarbij de ploeg heel slim gebruikt maakt van opkomende mensen langs de vleugels.

Na ruim een half uur spelen is het GVVV dat op een te verwachte manier weer op voorsprong komt. Na een afgeslagen aanval blijkt Marciano Bruma nog de enige verdediger met een geelzwart shirt te zijn. Tonnie Cusell draair handig bij de nieuwste aanwinst vandaan en mag alleen richting Richard van Niewkoop af die vervolgens geen verweer heeft tegen Cusell’s inzet. Aan Rijnsburgse kant staan daar even weinig kansen tegenover, ook al omdat een hard werkende Joost Kuhlmann wat gelukt mist bij de finale voorzet. En passant wordt  een doelpunt van Simon Brouwer nog afgekeurd omdat hij een Rijnsburgse verdediger wel heel opzichtig naar de grond duwt. Even leek het er op dat de mannen van Niek Oosterlee met een achterstand de kleedkamer zouden moeten opzoeken. Maar Bart Freke besliste anders. In dit geval stond Jeffrey Winter goed in de weg want via de Rijnsburgse spits belandde de inzet van Freke onhoudbaar voor doelman Jansen in de rechterbenedenhoek.

Het begin van de tweede helft was ook weer op dezelfde taktiek gestoeld waarmee GVVV succesvol in het bekertornooi was geweest. Waarbij het al snel duidelijk wordt dat 2-2 wel niet de einduitslag zal worden. Eerst is het Tonnie Cusell die vlak voorlangs schiet, aan de anderer kant lukt het Raymond Kolder niet een voorzet van Resham Sardar binnen te lopen. Na 10 minuten in de tweede helft wordt weer eens een schoolvoorbeeld van een GVVV-aanval uitgevoerd. Het is dat Bart Freke aan het eind van de rit het hoofd koel houd en een corner weggeeft. Want wie anders dan de oudste speler op het veld stond al weer klaar om raak te schieten.

Het kantelmoment van de wedstrijd was de 65e minuut. De voorzet van Joost Kuhlman ging over de gehele blauwwitte verdediging heen zodat Kevin Winter alle tijd had om aan te nemen en beheerst binnen te schieten: 2-3. Het leidt bij GVVV tot ietwat meer aanvalsdrift maar die wordt gedoseerd opgevoerd. Wellicht ook terecht want voor Rijnsburgse Boys betekent dit dat de ruimte voor een tegenaanval groter wordt. Helaas lukt dat niet altijd even gemakkelijk zoals Jeffrey Winter die een lob over doelman Jansen via de vingertoppen toch tot corner verwerkt ziet worden. De scheidsrechter heeft zich kennelijk voorgenomen niet voor alle wissewasjes te fluiten. Dat komt het kijkgenot van de wedstrijd zeker ten goede. Maar bij het neertikken van Jeffrey Winter een kwartier voor tijd had een fluitsignaal voor een strafschop vriend en vijand niet verbaasd.

Het laatste deel van de wedstrijd leidt tot een ware sormloop van de zijde van GVVV. ”Niemand die op zo´n moment bij ons de rust kan vinden om uit te verdedigen” sprak Niek Oosterlee na afloop. “Gewoon balbezit spelen. Daar moeten we het van de week nog maar eens over hebben.” In de slotfase kreeg GVVV nog twee mogelijkheden waarbij Van Nieuwkoop al gepasseerd was. Was het eerst Bennie van Noord die op de doellijn de bal over de lat wist te krijgen, even later moest Jeffrey Winter redding brengen door over het eigen doel te schieten. Kevin Winter was op dat moment al geblesseerd uitgevallen, een blessure die naderhand overigens mee bleek te vallen.

GVVV – Rijnsburgse Boys 2-3 (2-2)
13. Dennis van Meegdenburg 1-0; 17. Ronald Breinburg 1-1; 33. Tonie Cusell 2-1; 44. Bart Freke 2-2; 65. Kevin Winter 2-3

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Resham Sardar
Scheidsrechter: dhr. M. Bellinga

Toeschouwers: 1.500

Opstelling GVVV: Jansen, Hofman (83. Tmim), Hulsbos, Bolland (46. Oostinjen), Adnane (86. Pelusima), Bonke, Van Eck, De Hartog, Van Meegdenburg, Brouwer en Cusell
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Breinburg, Van Noord, Bart Freke, Bruma, Kevin Winter (90.+4 Van der Vijver), Kolder, Sardar, Schet (73. Leitoe), Jeffrey Winter (90.+5 Gootjes) en Kuhlmann