Rijnsburg zwoegend onderuit in bekerwedstrijd

Rijnsburgse Boys is er niet in geslaagd de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken. In Groesbeek mocht De Treffers na 90 minuten voetballen de meeste aanspraak maken op de overwinning en mag zich opmaken voor een confrontatie met HHC Hardenberg. Eén trefzekere Treffer in de persoon van Jasper Zuidwijk was voldoende om het vonnis over Rijnsburgse Boys te vellen. De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van jeugdtrainer Willem Paauw. Reden waarom de Rijnsburgers met rouwband speelden.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het
overlijden van jeugdtrainer Willem Paauw (foto Gerard van der Meij)

De bankzitters van afgelopen zaterdag stonden vandaag in de basis en dat had ogenschijnlijk nauwelijks invloed op het spel. In het eerste half uur van de wedstrijd mocht Rijnsburgse Boys zich heer en meester op het veld noemen. Het is dat Jeffrey Winter na 19 seconden de bal van zijn voet laat springen want de snelste treffer in de bekergeschiedenis hing in de lucht. Het spel wordt op één speelhelft gespeeld en leidt tot een aantal speldenprikken van Rijnsburgse kant. Met name Jaap Molenaar laat wat mogelijkheden liggen voordat Kevin Winter op aangeven van broer Jeffrey de eerste grote mogelijkheid niet omzet in een doelpunt. De ingekopte bal gaat via de onderkant van de lat het veld weer in. Het zal naar later blijkt de enige echte mogelijkheid zijn. Want de duels tussen Patrick Pothuizen en Jaap Molenaar bijvoorbeeld laten niet alleen 12 jaar verschil in ervaring zien, ook het niveau waarop de als ausputzer opererende Pothuizen heeft gespeeld speelt een rol. Vandaar dat Berry Peters zijn doel met redelijk gemak schoon kan houden.

Jaap Molenaar vuurt af (foto Gerard van der Meij)

Was het Rijnsburgse Boys dat De Treffers mee liet voetballen, het laatste kwartier van de eerste helft waren de rollen omgedraaid. Tim Orlowski kan op een schot van de meestal egoïstische Gulliano Grot nog toekijken voordat hij bij een doelpoging van Ahmet Kilic voor het eerst handelend moet optreden. Even later is Orlowski al geklopt als blijkt dat Grot te zacht heeft ingeschoten zodat de Rijnsburgse verdedigers zijn inzet op de doellijn kunnen keren. Als de bal op slag van rust op de paal beland is het een prettig gevoel dat de Groesbeekse actie vlak daarvoor al wegens buitenspel was afgefloten.

Het is De Treffers dat bij het begin van de tweede helft goed uit de kleedkamer komt. Het offensief duurt vijf minuten voordat Breinburg de bal hard uit een corner in één van de vlak langs de achterlijn in aanbouw zijnde huizen laat verdwijnen. Een schot van Erik van de Ven gaat vijf meter naast en mag als beste poging van het eerste kwartier in de tweede helft worden bestempeld. De wedstrijd wordt steeds rommeliger en de Uien laten zich steeds verder op eigen helft terugzakken.

Kevin Winter in een kopduel (foto Gerard van der Meij)

De beslissing zal dus in het laatste halfuur van de wedstrijd moeten vallen. Het is een vergelijkbare situatie met de tweede tegentreffer in de wedstrijd tegen Hardenberg met dien verstande dat Benito Olenski de voorzet nu over de lat laat verdwijnen. De enige treffer in de wedstrijd volgt uit de daarop volgende corner. In plaats van de bal uit te verdedigen legt Kevin Winter de bal ongelukkig klaar voor de inlopende Jasper Zuidwijk die vanaf de rand van het strafschopgebied onberispelijk en onhoudbaar inschiet: 1-0. Een daarop volgend schot van Jaap Molenaar aan de andere kant gaat voorlangs voordat Guilliano Grot alleen richting Orkiwski verzuimt de wedstrijd definitief op slot te gooien. De Rijnsburgse doelman staat zijn mannetje. Ondertussen is Rijnsburgse Boys achterin 1 op 1 gaan spelen nadat Niek Oosterlee de enige offensieve mogelijkheid om te wisselen benut heeft.

Jeffrey Winter in actie (foto Gerard van der Meij)

Het levert nauwelijks een mogelijkheid voor de zwoegende Uien op. Zelfs niet als Ahmed Kilic zichzelf uit het veld laat sturen door Raymond Kolder naar de keel te grijpen. Scheidsrechter Jansen verzuimt daarbij Kilic ook de gele kaart te tonen die hij al in zijn hand had na de voorafgaande overtreding op Joost Kuhlmann. Het is een gegeven dat verder niet van invloed is op het verdere verloop van de wedstrijd. Ondanks een enkele bal richting het strafschopgebied van De Treffers lukt het de Rijnsburgers niet om nog een echte vuist te maken. Vandaar dat de ploeg met de meeste aanspraak op de winst zich ook de terechte winnaar mag noemen.

Na de late gelijkmaker als pleister op de wonde tegen Hardenberg loopt Rijnsburgse Boys nu echte schaafwonden op. Helaas is er weinig tijd om de wonden te laten genezen omdat er binnen een week twee competitiewedstrijden gespeeld moeten worden die er toe doen. Maar in de opportunistische voetballerij zal  deze bekernederlaag weer snel vergeten zijn als die beide wedstrijden in winst worden omgezet.

De Treffers – Rijnsburgse Boys 1-0 (0-0)
69. 1-0 Jasper Zuidwijk

Gele kaarten De Treffers: Jasper Zuidwijk, Robin Janssen, Fabian Peppinck, Fabian Buttgereit
Rode kaart De Treffers: Ahmet Kilic
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Jos van Beuningen, Resham Sardar

Scheidsrechter: W.D. Janssen
Toeschouwers: 1.000

Opstelling De Treffers: Berry Peters, Jasper Zuidwijk, Jim van Alst, Patrick Pothuizen, Saïd Echargui (87. Roy van Ottele), Robin Janssen, Guilliano Grot, Ahmet Kilic, Fabian Peppinck, Erik van de Ven en Fabian Buttgereit (46. Bernard Hofstede),

Opstelling Rijnsburgse Boys: Tim Orlowski, Jos van Beuningen (56. Mustafa Celen), Ronald Breinburg, Bart Freke (40. Kevin Westmaas), Benito Olenski, Kevin Winter, Resham Sardar (76. Joost Kuhlmann), Raymond Kolder, Jaap Molenaar, Jeffrey Winter en Damiano Schet.