outhands

Rijnsburg wint topper tegen FC Lisse

Na de 0-1 overwinning op Quick Boys stuurde trainer Ted Verdonkschot tegen Lisse dezelfde spelers het veld in. Nadat Peter Freke gehuldigd was voor zijn honderdste competitiewedstrijd die hij vorige week tegen Quick Boys speelde, floot de scheidsrechter voor de aftrap. Slechts zo’n twintig seconden later blies hij opnieuw, ditmaal voor de openingstreffer. Nog zonder dat een speler van Lisse de bal had beroerd, was de 1-0 een feit. Frank Aboikoni snelde op links zijn tegenstander voorbij en trok voor op Joost Kuhlmann. De bal werd echter geraakt door Roel de Goede, die zijn eigen doelman Kenny Heemskerk kansloos liet. Lisse liet zich niet van de wijs brengen en zocht voetballend naar de gelijkmaker. Die viel na een kwartier, toen een voorzet van Erik Homan spits Jeffrey Winter bereikte, die van dichtbij binnenkopte: 1-1. Een doelpuntrijke wedstrijd leek in het verschiet te liggen, temeer daar er over het hele veld één-op-één werd gespeeld. Met de levensgevaarlijke spitsen Lorenzo Netteb en Jeffrey Winter was het extra uitkijken geblazen voor de geelzwarten. Met name Erwin van der Lugt had een lastige middag.

Toch kwam de thuisploeg al snel na de tegentreffer weer op voorsprong. Na een voorzet van rechts van Bart Freke gleed Kuhlmann de 2-1 binnen. Nadat een kopbal van Danny van der Vijver over ging, was het na 28 minuten alweer raak. Na een balletje breed van Djuric Ascension krulde Bart Freke de bal vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend in de verre hoek: 3-1. De ongeveer 1500 toeschouwers kregen meer dan waar voor hun geld. In het laatste kwartier van de eerste helft drong Lisse enigszins aan, wat in drie mogelijkheden resulteerde. Na een mooie solo van Netteb langs Van der Lugt en Raymond Kolder, voorkwam Bryan Simons dat de Lisse-spits nog verder doordrong in het strafschopgebied. Even later ging een vrije trap van Jeffrey Winter vlak voor het doel langs en raakte Homan bij de tweede paal de bal verkeerd. Een minuut voor rust ging een vrije trap van Kevin Winter, via een been, net naast het doel van Tim Orlowski.

De tweede helft was het aanzien minder waard dan de eerste. Rijnsburgse Boys liet het initiatief aan de bezoekers, die daar niet goed raad mee wisten. Ze kregen slechts enkele mogelijkheden. Na een kwartier schoot Rivallino Sleur op de buitenkant van de paal. Twintig minuten voor tijd troefde Jeffrey Winter verdediger Van der Lugt af, waarna hij op Orlowski afging en schoot. De Rijnsburg-goalie redde echter bekwaam. In het laatste kwartier van de wedstrijd leken de Lissenaren de hoop op een goede afloop op te geven. Namens Rijnsburg schoot Aboikoni nog een vrije trap op de vuisten van Heemskerk en mikte Kolder, na een actie waarbij Kuhlmann Roel de Goede door de benen speelde, te hoog. Acht minuten voor tijd maakte Jaap Jan Zandbergen voor het eerst dit seizoen zijn opwachting en in de voorlaatste minuut kreeg ‘man of the match’ Kuhlmann een publiekswissel, die met luid applaus werd begroet. Evenals de zege, waarmee de Boys Lisse, een directe concurrent voor de titel, voorlopig van zich af hebben geschud.

Rijnsburgse Boys – FC Lisse: 3-1 (3-1)
1. De Goede (e.d.) 1-0, 15. J. Winter 1-1, 22. Kuhlmann 2-1, 28. B. Freke 3-1.
Gele kaarten: 21. Moudou, 72. Nijlhof (FC Lisse), 61. B. Freke (Rijnsburgse Boys)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Stuy, Groot, Van der Lugt, Simons; B. Freke (82. Zandbergen), Van der Vijver, Kolder; Ascension (74. De Munck), Kuhlmann (89. Gootjes), Aboikoni

Opstelling FC Lisse: Heemskerk; Moudou (46. Dekker), Nijlhof, De Goede, Zoet (71. Vermeulen); Van Wieringen (55. Iliohan), Sleur, K. Winter; Netteb, J. Winter, Homan