Rijnsburg wint ruim van Ter Leede

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Rijnsburgse Boys de zure nederlaag tegen FC Lisse goed had verwerkt. In de derde minuut stichtte Djuric Ascension gevaar, maar voorkwam Jesper Hoovenkamp met een sliding dat Ascension kon uithalen. De corner die volgde werd weggewerkt door Ter Leede, maar opgepikt door Bart Freke, die weer hersteld was van de tegen FC Lisse opgelopen kuitblessure. Freke had alle tijd om aan te leggen en plaatste de bal via de vingers van doelman Thomas Waasdorp prachtig in de rechterbovenhoek, waarmee hij zijn vijftigste competitiewedstrijd in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys opluisterde. Rijnsburgse Boys ging door met goed aanvalsspel. Na twaalf minuten stuitte Danny van der Vijver van dichtbij op Waasdorp, na een voorzet van rechts van Jaap-Jan Zandbergen.

Bart Freke scoort de 1-0 in zijn 50ste competitiewedstrijd
in Rijnsburgse Boys 1 (foto Hans Heemskerk)

Na 25 minuten stichtte Ter Leede pas het eerste gevaar. Een vrije trap van links werd door rechtsback Frank de Groot met het hoofd geschampt, waardoor de bal voorlangs ging. Aan de andere kant kopte Brayton Biekman, die Joost Kuhlmann uit de basis hield, op de lat. Ter Leede kwam na een half uur meer aan voetballen toe, met enkele voorzetten en vrije trappen tot gevolg, die evenwel niet in een doelpunt resulteerden. Terry Klokkenmeijer was nog het dichtst bij een goal, maar zijn afstandsschot werd overgetikt door Tim Orlowski. Acht minuten voor rust viel de 2-0. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld van Ascension werd bij de tweede paal teruggekopt, waarna Van der Vijver met een knappe halfvolley de verre hoek vond. In blessuretijd had de thuisploeg het definitieve vonnis kunnen vellen. Bart Freke, die vaak ver voor de verdediging speelde, leverde van rechts een voorzet op maat, maar Martijn Gootjes kopte over.

Martijn Gootjes in duel (foto Hans Heemskerk)

Na de rust, waarin het tweede elftal werd gehuldigd voor het behaalde kampioenschap, ging Rijnsburgse Boys op dezelfde voet verder. Waasdorp dook een knal van Ascension fraai uit de hoek. De daaropvolgende corner kwam bij Biekman, maar de vleugelspits miste de bal volledig. Bij Ter Leede liet Germain Gotschin af en toe goede acties zien, maar zijn doelpogingen belandden steevast in de handen van Orlowski, die zaterdag weinig aan de bak hoefde te komen. Een kwartier na rust besliste Biekman de wedstrijd. Op links ging hij op snelheid langs zijn tegenstander en werd hem geen strobreed in de weg gelegd om uit te halen. Het leek een houdbaar schot, maar het bleek toch te machtig voor Waasdorp: 3-0. De volgende mogelijkheid was voor Ascension, maar zijn vrije trap kwam tegen de kruising.

Felicitaties aan Brayton Biekman wanneer hij
de wedstrijd heeft beslist (foto Hans Heemskerk)

Het slotakkoord was voor Gootjes. Doelman Waasdorp verwerkte een hard schot van Van der Vijver niet goed, waardoor de topscorer van de Hoofdklasse A in de rebound met het hoofd zijn twintigste doelpunt kon scoren en daarmee de eindstand bepaalde. Op basis van het vertoonde spel kan Rijnsburgse Boys met vertrouwen, en vier punten voorsprong op FC Lisse, de resterende vier wedstrijden tegemoet treden.

Rijnsburgse Boys – Ter Leede: 4-0 (2-0)
4. Bart Freke 1-0, 37. Van der Vijver 2-0, 57. Biekman 3-0, 85. Gootjes, 4-0.

Gele kaarten: Van der Vijver (Rijnsburgse Boys), Gotschin, Hoogkamer (Ter Leede)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke (68. Van Breukelen), Van der Lugt (78. Blakborn), Simons; Jaap-Jan Zandbergen, Van der Vijver, Kolder; Ascension, Gootjes, Biekman (64. Kuhlmann).

Opstelling Ter Leede: Waasdorp; De Groot, Hovenkamp (69. Van Lochem), Hoogkamer, Lagendijk (46. Spaargaren); Sleur, Verbeek (75. Campfens), Koordes, Klokkenmeijer; Gotschin, Corts.