Rijnsburg wint districtsbeker

Op het veld van vv Noordwijk begon Rijnsburgse Boys sterk aan het duel. Binnen twaalf minuten deden zich drie goede kansen voor. De eerste was voor Danny van der Vijver, die zijn schot hard van de paal zag terugkomen. Niet veel later zette Brayton Biekman hoog voor op Gootjes. Met het hoofd probeerde de spits Robin Otten te verschalken, maar de doelman redde met de benen. Vervolgens was Gootjes opnieuw dicht bij een treffer na een corner van Peter Freke. De lat stond een doelpunt met het hoofd van Rijnsburgs topscorer echter in de weg.

Na dit openingsoffensief werd de druk op de Katwijkse defensie minder groot. Quick Boys kwam meer aan voetballen toe, ook al was het hoofdzakelijk op eigen helft te vinden. Pas in de laatste minuten van de eerste helft werd het weer gevaarlijk voor het doel van Otten. Een inzet van Peter Freke ging enkele meters naast, waarna de 1-0 in de laatste minuut alsnog op het scorebord verscheen. Een schot van Dick Zwarthoed werd in eerste instantie fraai gekeerd door Otten, maar in de rebound schoot Bouma uit een moeilijke hoek raak.

Quick Boys zocht direct na rust de aanval, kwam enkele keren in de buurt van Van Kasteren, maar creëerde geen echte kansen. Het verzet van de Katwijkers werd na zeven minuten in de tweede helft gebroken. Peter Freke bereikte van rechts met een prachtige voorzet Gootjes, die tegendraads naar de verre hoek kopte en zo de voorsprong verdubbelde. Wat volgde was een periode waarin Quick Boys achterin veel ruimte weggaf, maar de spitsen van Rijnsburg er niet in slaagden daar van te profiteren. Biekman ging, met Gootjes naast zich, alleen op Otten af. In plaats van te schieten of breed te leggen op Gootjes, wachtte Biekman zo lang dat Otten de bal kon oprapen. Opnieuw Biekman en even later Gootjes stonden oog in oog met de Quick Boys-doelman, maar misten in de afwerking.

Bart Freke zag zijn penalty gekeerd, in de rebound wilde het ook niet lukken (foto Hans Oudwater)

Namens Quick Boys stuitte Sander van der Horst op Van Kasteren, na voorbereidend werk van de goed ingevallen Thomas Dijk. Vijf minuten voor tijd kreeg Rijnsburg een strafschop, nadat Bouma onderuit was getikt door Martijn van Duijvenvoorde. Bart Freke plaatste zich achter de bal, zag zijn inzet gekeerd door Otten en kopte in de rebound met het hoofd naast. Dijk nam een voorzet ineens op zijn schoen, maar miste het doel op een meter. De laatste kans van de wedstrijd was voor invaller Niels Hogewoning. Na een mooie combinatie met Bart Freke lukte het hem niet de 3-0 te scoren. De winst was echter binnen en daarmee de districtsbeker West II. Een prachtige prestatie van het team van trainer Ted Verdonkschot, dat zich nu opmaakt voor de (nog nooit gewonnen) landelijke beker, te beginnen op 7 juni met de halve finale.

Rijnsburgse Boys – Quick Boys 2: 2-0
45. Bouma 1-0, 52. Gootjes 2-0.

Scheidsrechter: Prooi