Rijnsburg wint bekerwedstrijd tegen Alphense Boys

De opening was voor de gasten uit Alphen aan den Rijn. Al na drie minuten scoorde Mustapha Yachou met een mooi geplaatst schot over doelman Jordi Snijders. Behalve de keeper stonden ook de nieuwelingen Brayton Biekman en Tim van Breukelen in de basis. Het elftal acteerde zonder de vaste krachten Tim Orlowski, Dennis Groot, Bryan Simons, Peter Freke, Joost Kuhlmann en Frank Zinhagel, waardoor trainer Ted Verdonkschot sommige spelers, met name in de achterhoede, op andere posities kon uitproberen. Na 13 minuten stond het alweer 2-1 door twee goals van Gootjes. Eerst speelde hij zich knap vrij met enkele tegenstanders om hem heen om vervolgens af te ronden, even later gevolgd door een simpele inknikker met het hoofd na een voorzet van Ascension en het breed koppen van Danny van der Vijver.

Na kansen voor Van der Vijver, Biekman en Van Breukelen maakte Alphense Boys na een krap halfuur onverwacht de gelijkmaker. Patrick Kalkema, samen met Hicham Rbii en Mark Jansen overgekomen van Ter Leede, werd de diepte ingestuurd en scoorde beheerst. Er was een hand van Rijnsburg-doelman Snijders voor nodig om te voorkomen dat Kalkema de 2-3 zou aantekenen. Ook de defensie van de Alphenaren liet wel eens steken vallen. Na fout uitverdedigen kwam de bal na 37 minuten bij Ascension, die de geheel vrijstaande Gootjes vond: 3-2.

Direct na rust kregen de geelzwarten een strafschop vanwege een handsbal van een verdediger van Alphense Boys. Bart Freke schoot de 4-2 binnen. Vervolgens brak er een periode aan zonder al te veel hoogtepunten, maar de laatste tien minuten waren weer leuk om te zien. Zeven minuten voor tijd ging Biekman, die een goede tweede helft speelde, richting het doel. Maar in plaats van doeltreffend uit te halen koos hij voor een omslachtige voorzet op invaller Hogewoning, die naast kopte. Dezelfde Hogewoning zorgde twee minuten later wel voor het mooiste moment van de wedstrijd. Een vloeiende aanval die door invaller Nick Schnater werd opgezet, kwam bij Ascension, die strak voorzette op de jonge Rijnsburger. Hogewoning kopte de bal vanaf de strafschopstip al vallend schitterend in de hoek: 5-2.

Rijnsburgse Boys – Alphense Boys: 5-2 (3-2)
3. Yachou 0-1, 10. Gootjes 1-1, 13. Gootjes 2-1, 28. Kalkema 2-2, 37. Gootjes 3-2, 46. Bart Freke 4-2 (pen.), 85. Hogewoning 5-2.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Snijders; Onderwaater (70. Schnater), Van Breukelen, Van der Lugt, Jaap Jan Zandbergen; Bart Freke, Van der Vijver, Kolder (56. Blakborn); Ascension, Gootjes (80. Hogewoning), Biekman.