Rijnsburg vrij eenvoudig langs Wilhelmus

Op het mooi gelegen sportpark Westvlietweg nam Rijnsburgse Boys al na vijf minuten de leiding. Aan de rechterkant van het veld gaf Djuric Ascencion een strakke voorzet, die bij de tweede paal werd binnen gekopt door Brayton Biekman. Omdat Martijn Gootjes op de bank plaatsnam, stond de lange aanvaller als centrumspits geposteerd, met Ascencion en Germaine Levant aan de zijkanten. Na een poos zonder opmerkelijke momenten kregen de Boys in het laatste kwartier van de eerste helft een reeks kansen, die vooral uit standaardsituaties kwamen. Een vrije trap van Ascencion werd door Erwin Van der Lugt naast gekopt, een kopbal van Menno van Roosmalen na een corner van Peter Freke ging over en nadat Biekman een vrije trap van Ascencion had doorgekopt, mikte Levant van dichtbij eveneens te hoog. De vooral in de eerste helft sterk spelende Biekman scoorde vlak voor rust nog wel op aangeven van opnieuw Ascencion, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Met Jaap Jan Zandbergen voor Erwin van der Lugt, waardoor Dennis Groot naar het centrum van de defensie ging, begon Rijnsburgse Boys aan de tweede helft. De in een geelzwart tenue spelende thuisploeg beet wat feller van zich af dan in de eerste helft en kwam ook wat meer aan aanvallen toe. Nadat Danny van der Vijver namens de Boys voorlangs kopte, kreeg Wilhelmus zowaar een kans toen de vrijgelaten spits om doelman Michel van Kasteren heen liep, maar de bal te ver voor zich uit speelde met een achterbal tot gevolg. Na een kwartier in het tweede bedrijf kwam de van een blessure herstelde Dick Zwarthoed in het veld voor Menno van Roosmalen en Frank Zinhagel voor Germaine Levant. Zinhagel stuurde vrij snel daarna Raymond Kolder in de diepte weg, die op zijn beurt Biekman vond. De spits werd gevloerd, maar stond direct weer op om de 0-2 binnen te tikken. Niet veel later had Peter Freke een mooie opening op Kolder, die via een been van de tegenstander nu Zinhagel in kansrijke positie aanspeelde. De invaller raakte de bal niet lekker en schoot voorlangs. Iets van Biekman hem even later nadeed. Pijnlijker dan het missen van deze kans was de botsing met de hoofden van Biekman en zijn tegenstander. Terwijl Biekman op de grond lag en daarna langzaam weer opkrabbelde, blies de scheidsrechter de wedstrijd af bij een terechte eindstand van 0-2.

Wilhelmus – Rijnsburgse Boys: 0-2 (0-1)

5. Biekman 0-1, 68. Biekman 0-2

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Kasteren; Groot, Van Roosmalen (61. Zwarthoed), Van der Lugt (46. Jaap Jan Zandbergen), Bouma; Peter Freke, Van der Vijver, Kolder; Ascencion, Biekman, Levant (61. Zinhagel).