Rijnsburg viert feest op Nieuw Zuid

Waar de meeste duels werden afgelast, kon Quick Boys – Rijnsburgse Boys gelukkig doorgang vinden, want het veld lag er goed bij. Rijnsburgse Boys startte zonder de geblesseerde topscorer Frank Zinhagel. Danny van der Vijver kreeg dit keer van trainer Ted Verdonkschot de voorkeur boven Peter Freke. Aan het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar een beetje af. De eerste kans kwam van Quick Boys-middenvelder Derek van der Plas, die voorafgaand aan het duel gehuldigd werd voor zijn honderdste duel. Een voorzet van Jan Schaap werd niet goed verwerkt door de Rijnsburgse defensie, waarna Van der Plas een spectaculaire omhaal maakte. Doelman Tim Orlowski tikte de bal met een knappe reflex over het doel. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na ruim twintig minuten. Van der Vijver kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot. De bal werd danig van richting veranderd en hobbelde tergend langzaam in de verre hoek: 0-1.

Het doelpunt veranderde niet veel aan het spelbeeld. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, waarbij Rijnsburg de defensie van de Katwijkers weinig gelegenheid gaf om een aanval op te zetten. De verdediging van de Boys was, zoals te doen gebruikelijk dit seizoen, zeer solide. Zes minuten na het doelpunt kreeg Maarten Bak toch een kans op de gelijkmaker. De Quick Boys-speler waar de meeste dreiging van uitging, kreeg de bal na balverlies van Frank Aboikoni, maar zijn schot belandde in het zijnet. Het laatste opwindende moment voor rust betrof een duw die Eef Schoneveld uitdeelde aan Djuric Ascension. Tot verbazing van de Rijnsburgers en de neutrale toeschouwers gaf de scheidsrechter een vrije trap in het strafschopgebied. Dit leverde niets op, waardoor de ploegen met 0-1 de rust ingingen.

De tweede helft gaf al snel twee kansen te zien. Een schot van Van der Vijver ging ruim over. Een ver afstandsschot van Michael Ros schampte de voor Quick Boys verkeerde kant van de lat. Na een uur spelen ging Raymond Kolder een één-twee aan met Joost Kuhlmann om vervolgens op het doel af te stevenen. In plaats van zelf te schieten, legde Kolder de bal breed. Een verdediger van Quick Boys werkte de bal bijna nog in eigen doel, maar de kans ging verloren. Toen vond Quick Boys-trainer John Blok het genoeg. De vorige week tegen Katwijk gevierde spits Sergio Ommel kwam in het veld voor verdediger Schoneveld. Verdonkschot liet zijn elftal staan om de greep op de wedstrijd niet te verliezen. De extra spits had voor de thuisploeg geen baat. Alleen Van der Plas kwam een kwartier voor tijd nog in kansrijke positie. Het hinderen door Justin Stuy was net te weinig voor een overtreding en net genoeg om Van der Plas de kans niet te laten verzilveren. Even later kon Van der Vijver net niet profiteren van een voorzet van Bart Freke.

De grootste kans kreeg Rijnsburgse Boys, dat steeds meer ruimte kreeg, in blessuretijd. Ascension mistte oog in oog met doelman Peter Kromhout, waarna Kuhlmann in de rebound een levensgrote kans kreeg. Hij schoot echter tegen een verdediger van Quick Boys aan. Nadat Peter Freke en Martijn Gootjes (weer terug na een blessure) in de laatste minuten invielen en Quick Boys niet meer bij machte was om gevaar te stichten, blies de scheidsrechter af. Een feest met spelers en supporters van Rijnsburgse Boys op het veld sloot deze zeer spannende voetbalmiddag af.

Quick Boys – Rijnsburgse Boys: 0-1 (0-1)
22. Van der Vijver 0-1. Gele kaarten: 67. Van der Plas (Quick Boys)

Opstelling Quick Boys: Kromhout; Van Dam, Schoneveld (63. Ommel), Ros, Flaton (41. Zebeda); Van der Plas, Mussche, Schaap (55. Appelman); Timmermans, Van Fruchten, Bak.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, B. Freke, Van der Lugt, Simons; Stuy, Van der Vijver, Kolder; Ascension, Kuhlmann (90+2. Gootjes), Aboikoni (89. P. Freke).