outhands

Rijnsburg verzuimt te scoren

De geelzwarten begonnen de wedstrijd met een op verschillende plaatsen aangepast team ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Scheveningen. Danny van der Vijver begon in de basis ten faveure van Djuric Ascension. Dennis Groot was terug van een schorsing, Bartjan Onderwaater nam de plaats in van Erwin van der Lugt en Joes Blakborn begon als rechterverdediger ten koste van Jaap Jan Zandbergen. Ondanks de op drie plaatsen gewijzigde achterhoede werden ook in deze wedstrijd nauwelijks kansen weggegeven en werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd. Rijnsburgse Boys is dan ook met afstand de minst gepasseerde ploeg in de hoofdklasse A. Daarentegen scoren de Boys zelf ook niet makkelijk, wat het elftal in de wedstrijd tegen Ter Leede lelijk opbrak.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd lag er enkele keren ruimte in het centrum van de Sassenheimse verdediging, maar de uitbraken van de Rijnsburgers werden in de kiem gesmoord, met één keer een gele kaart voor Carlo van Zelst tot gevolg, die zijn laatste duel tegen Rijnsburgse Boys speelde. Na dit seizoen stopt de sterke voorstopper met voetballen. Ter Leede kreeg in de hele wedstrijd nauwelijks uitgespeelde kansen, maar was wel een aantal keren gevaarlijk uit de corners van Rogier Koordes. Zo kon Gotschin in tweede instantie op doel koppen, maar Tim Orlowski was net op tijd terug in zijn doel om de bal te vangen.


Joost Kuhlman kan de bal niet binnen houden (foto: Hans Heemskerk)

Na een halfuur spelen had Rijnsburg op voorsprong moeten staan, maar twee grote kansen binnen een minuut werden niet benut. Eerst was het Martijn Gootjes die Van der Vijver de diepte instuurde. De middenvelder ging alleen op Thomas Waasdorp af, maar wachtte te lang, waardoor de doelman kon ingrijpen. In een soortgelijke situatie probeerde Joost Kuhlmann de keeper te omspelen, maar hij speelde de bal te ver om hem heen en ook deze kans ging verloren. Op slag van rust waren de Sassenheimers tot tweemaal toe dicht bij de voorsprong. Na een corner schoot spits Pim Spaargaren, die Florencio Cornelia op de bank hield, uit de draai hard op de lat. Gotschin schoot vervolgens, eveneens uit een corner, van dichtbij over het Rijnsburgse doel.


Het schot van Danny van der Vijver mist de kracht om voor gevaar te zorgen (foto: Hans Heemskerk)

In de tweede helft ging het spelpeil omlaag. Tot tien minuten voor tijd waren er nauwelijks kansen te noteren. Bart Freke probeerde Waasdorp in de korte hoek te verschalken, maar de doelman kreeg een hand tegen het schot. Kalkema schoot namens Ter Leede een keer over en een keer naast, terwijl invaller aan Rijnsburgse zijde Peter Freke in het zijnet schoot. Zeven minuten voor het einde kreeg Gootjes dé kans om de drie punten te behalen, toen Orlowski met een verre, strakke trap de verdediging van Ter Leede verraste. Gootjes reageerde alert, ging alleen op het doel af, maar weer bracht de snel uitkomende Waasdorp redding. De thuisploeg had de overwinning alsnog kunnen pakken als scheidsrechter Wattel de bal op de stip had gelegd, toen Jurgen Faerber hands maakte na een actie van Kuhlmann. De scheidsrechter en de assistent-scheidsrechter, die goed zicht had op de situatie, oordeelden dat het geen strafschop was. Tot woede van trainer Ted Verdonkschot, die zich zo kwaad maakte, dat de scheidsrechter hem de rode kaart voorhield.

Ondanks weer een gelijkspel doet Rijnsburgse Boys nog volop mee om het kampioenschap. DOTO lijkt het spoor bijster, maar het heeft nog wel het minste aantal verliespunten, terwijl FC Lisse zich knap herstelt van een matige periode na de winterstop. Het belooft een ongekend spannend einde van de competitie te worden, met als laatste duel de uitwedstrijd tegen FC Lisse. Het moet op het veld gebeuren, maar laten we als supporters in de drie resterende wedstrijden massaal achter het elftal gaan staan om het kampioenschap te behalen.

Rijnsburgse Boys – Ter Leede: 0-0

Rode kaart: 90. Verdonkschot (trainer Rijnsburgse Boys)
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: 56. Kuhlmann, 61. Blakborn
Gele kaarten Ter Leede: 17. Van Zelst, 27. Spaargaren, 71. Bloemheuvel

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Blakborn, Groot, Onderwaater, Simons; Bart Freke (79. Peter Freke), Van der Vijver, Kolder; Kuhlmann, Gootjes, Zinhagel (64. Ascension).

Opstelling Ter Leede: Waasdorp; Faerber, Van Zelst, Janssen, Van Lochem; Gotschin, Bloemheuvel, Koordes, Voskuil; Kalkema, Spaargaren (76. Cornelia).