Rijnsburg verslaat VVSB

Nadat VVSB 2 voor een grote verrassing had gezorgd door met 3-1 van Ter Leede 1 te winnen, floot de scheidsrechter om 16.00 uur voor de aftrap van VVSB – Rijnsburgse Boys. Bij de Rijnsburgers stond een flink gewijzigd elftal in het veld. Dennis Groot (geblesseerd geraakt tijdens warming-up), Djuric Ascension (schorsing), Frank Aboikoni (afgelopen week geopereerd aan meniscus), Bryan Simons, Bartjan Onderwaater en Frank Zinhagel deden om uiteenlopende redenen niet mee. Trainer Ted Verdonkschot koos ervoor om een 4-4-2 formatie uit te proberen, met het spitsenkoppel Joost Kuhlmann en Martijn Gootjes.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Al na twee minuten tikte doelman Tim Orlowski een kopbal van VVSB-spits Kokkelkoren tegen de lat. Twee minuten later stond de 0-1 op het scorebord. Een vrije trap van Bart Freke werd bij de tweede paal breed gelegd op Gootjes, die van dichtbij binnentikte. Na 18 minuten kon Raymond Kolder de voorsprong verdubbelen toen hij alleen op het doel afging, maar keeper IJzendoorn redde. Vijf minuten later moest Danny van der Vijver geblesseerd naar de kant en werd hij afgelost door Selmo Kurbegovic. Nadat Fransen namens VVSB de bal rakelings naast het doel kopte, was het Kurbegovic die de 0-2 inleidde. Na een mooie rush kwam de bal enigszins gelukkig bij Gootjes, die alert was en binnenkant paal afrondde.

Direct na rust bracht Rijnsburgse Boys VVSB de genadeslag toe. Na een actie op links verschalkte Kuhlmann de keeper in de korte hoek: 0-3. Zondaghoofdklasser VVSB kreeg in de daaropvolgende twintig minuten enkele goede kansen op een doelpunt, maar spits Van der Weiden miste tweemaal, terwijl een kopbal van Bal door Raymond Kolder van de lijn werd gehaald. Rijnsburgse Boys had minder kansen nodig om op het slechte veld tot scoren te komen. In eerste instantie ging een pegel van Peter Freke nog over het doel, maar Gootjes maakte even later wel de 0-4. Een lange bal van Kolder werd verkeerd ingeschat door Menno Ooyendijk, waarna de spits koeltjes zijn derde treffer aantekende.

Een leuke bijkomstigheid in deze wedstrijd waren de invalbeurten van de eigen jeugdspelers Joey Zandbergen en Niels Hogewoning, nadat Selmo Kurbegovic al eerder was ingevallen. Samen met Jaap Jan Zandbergen, Peter Freke, Bart Freke en Danny van der Vijver betekende dit dat er maar liefst zeven spelers uit de eigen jeugd in het veld stonden. Vooral Kurbegovic maakte een uitstekende indruk. Twaalf minuten voor tijd bereikte een steekpass van hem Gootjes, die op de paal schoot. Hogewoning had zijn invalbeurt met een doelpunt moeten bekronen, maar voor open doel schoot hij een voorzet van Kurbegovic over. Oog in oog met de doelman mistte Hogewoning twee minuten later opnieuw. VVSB, dat enigszins teleurstelde in deze partij, redde drie minuten voor tijd de spreekwoordelijke eer. Van Grootveld joeg een vrije trap net buiten het strafschopgebied in het doel: 1-4.

VVSB – Rijnsburgse Boys: 1-4 (0-2).
4. Gootjes 0-1, 37. Gootjes 0-2, 46. Kuhlmann 0-3, 74. Gootjes 0-4, 87. Van Grootveld 1-4.