Rijnsburg veel te sterk voor TOGR

Het duel begon een half uur later omdat de bus van TOGR met file te kampen had. De enige wijziging in de basisopstelling bij Rijnsburg ten opzichte van vorige week tegen Ter Leede betrof de absentie vanwege verblijf in het buitenland van Menno van Roosmalen. Zijn plek werd ingenomen door Dick Zwarthoed, die als rechtshalf speelde. Hierdoor stond Peter Freke achter spits Martijn Gootjes opgesteld, wat hem bijzonder goed afging. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam na elf minuten van Ascencion. Zijn schot met links was net te hoog gemikt. Een minuut later kopte Carlos Lopes een vrije trap van Peter Freke bijna in eigen doel. Gelukkig voor hem en TOGR ging de bal rakelings naast. Datzelfde gold vervolgens voor het snoeiharde schot van Peter Freke uit een afgeslagen corner. Het duel kenmerkte zich door eenrichtingsverkeer naar het doel van keeper Ruben Muskiet. Eenmaal in de eerste helft dreigde gevaar van TOGR, na balverlies van Raymond Kolder op het middenveld. Remco Koremans pikte de bal op, omspeelde zowel Jelle Bouma als Erwin van der Lugt om de bal vervolgens breed te spelen op broer Christiaan Koremans. In kansrijke positie raakte hij de bal echter volledig verkeerd.

Peter Freke scoort zijn 10e competitiedoelpunt van dit seizoen (foto Hans Heemskerk)

Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde, met TOGR dat zich massaal terugtrok op eigen helft. Rijnsburgse Boys benutte de overgebleven ruimte echter uitstekend en kansen volgden. Een schot van Bart Freke zeilde, licht van richting veranderd, net over. Na 25 minuten kwam de verdiende openingstreffer op het scorebord. Gootjes werd ingespeeld, gaf de bal mee aan Peter Freke, die het gat in de defensie vond en beheerst scoorde: 1-0. Een vrije trap van Ascencion werd tegen de paal gekopt door TOGR-verdediger Robert de Heer en een kopbal van Brayton Biekman werd gekeerd door Muskiet alvorens Ascencion met een magistrale goal de 2-0 scoorde. Op zo’n 45 meter van het doel zag hij Muskiet te ver voor zijn doellijn staan. Ascencion twijfelde geen moment en verschalkte de toch lange doelman met een strak en afgemeten schot, waarmee hij het publiek op de banken kreeg. Na reddingen van Muskiet op schoten van Peter Freke en Dick Zwarthoed zochten de ploegen de kleedkamer op.

Djuric Ascencion scoort een fantastisch doelpunt vanaf grote afstand (foto Hans Heemskerk)

Ook in de tweede helft kon TOGR absoluut geen vuist maken tegen de Rijnsburgers, die nu al negen van de tien duels op sportpark Middelmors (en vaak met overtuigende cijfers) hebben gewonnen. Een vrije trap van Bart Freke werd onschadelijk gemaakt door Muskiet en kopballen van Gootjes gingen voorlangs en recht op de TOGR-doelman af. Na een kwartier in de tweede helft besliste Bart Freke de wedstrijd. Zijn afstandsschot leek houdbaar, maar Muskiet kreeg zijn hand niet goed genoeg achter de bal: 3-0. TOGR legde het hoofd in de schoot en Rijnsburg kreeg alle ruimte om de score uit te bouwen, waarnaar het ook op zoek ging. Peter Freke schoot hard over en Martin den Haan knalde de bal een minuut na zijn invalbeurt net naast. De 4-0 kwam op naam van Frank Zinhagel, na een pass van Peter Freke. Gootjes pikte ook zijn doelpunt mee toen de scheidsrechter een overtreding van Ascencion onbestraft liet, Zinhagel er met de bal vandoor ging en vervolgens niet zelfzuchtig was maar aflegde op Gootjes. Een schot op de buitenkant van de paal van Den Haan betekende het laatste wapenfeit in deze wedstrijd.

Bart Freke legt aan voor een schot (foto Hans Heemskerk)

Door het verlies van FC Lisse bij Capelle en het gelijkspel van Quick Boys bij Zwaluwen ’30/Henver is Rijnsburgse Boys deze ploegen tot op één punt genaderd. Over twee weken spelen de geelzwarten uit bij Quick Boys, de week erop gevolgd door de thuiswedstrijd tegen FC Lisse. Prachtige affiches, waarbij Rijnsburg zijn huid duur zal verkopen. Het gegeven dat de Boys al 16 wedstrijden op rij ongeslagen zijn in de competitie, geeft in elk geval vertrouwen.

Rijnsburgse Boys – TOGR: 5-0 (2-0)

25. Peter Freke 1-0, 38. Ascencion 2-0, 58. Bart Freke 3-0, 78. Zinhagel 4-0, 81. Gootjes 5-0.

Scheidsrechter: Van de Ketterij
Gele kaarten: De Jager, Redjosetiko (TOGR)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt (81. Joey Zandbergen), Bouma; Zwarthoed (61. Zinhagel), Peter Freke, Kolder; Ascencion, Gootjes, Biekman (71. Den Haan).

Opstelling TOGR: Muskiet; Senior, Redjosetiko, De Heer, Koppelaar; De Jager (76. Da Silva Cardoso), Lopes (66. De Koning), Wijsman (46. Doeland), Roos; Remco Koremans, Christiaan Koremans.