Henk Hogewoning

Rijnsburg trekt profspeler Robin van der Meer aan

Met zo’n 200 wedstrijden in de ere- en de eerste divisie in zijn rugzak bij achtereenvolgens Go Ahead Eagles, FC Utrecht, Excelsior en Helmond Sport komt oud-prof Robin van der Meer komende zomer naar Rijnsburgse Boys. De 28-jarige centrale verdediger tekende op sportpark Middelmors een tweejarig contract.

Robin van der Meer nam deze week vervroegd afscheid van Helmond Sport, waar zijn contract deze zomer zou aflopen. “Ik vind het mooi geweest in het profvoetbal”, zegt de 1,96 meter lange verdediger over zijn overstap naar het amateurvoetbal. “Ik had nog wel bij een betaalde club in Duitsland aan de slag gekund, maar daar wordt niemand gelukkig van, ook mijn twee jongens van drie jaar en negen maanden niet. Ik heb heel andere ambities. Ik heb recent een bedrijf in verzekeringen en hypotheken opgezet, samen met mijn beste vriend. Daar ga ik aan de slag.”

Spelen in tweede divisie
Die maatschappelijke carrière valt goed te combineren met voetballen in de tweede divisie, zeker als dat in de buurt is van het Westland waar hij woont, vindt Robin. Dat is reden voor hem om een stapje lager te gaan voetballen in Rijnsburg. “Ik heb met verschillende tweededivisieclubs gesproken en gekozen voor Rijnsburgse Boys. Waarom? Daar had ik het beste gevoel bij en de beste klik mee, vanwege de familieachtige sfeer en omdat veel jongens al lang bij de club zitten. Er is rust en dat vind ik belangrijk.”

Wat denkt hij te kunnen toevoegen aan het huidige team? “Ik denk rust, ervaring en leiderschap. Ik neem een paar honderd wedstrijden in de ere- en de eerste divisie mee naar Rijnsburg.”

Vorige clubs
Robin van der Meer speelde in de jeugd van RVC Rijswijk en Haaglandia, waarna hij op 12-jarige leeftijd werd gescout door ADO Den Haag. Hij voetbalde daar zeven jaar tot en met het beloftenelftal. Daarna vertrok hij naar Go Ahead Eagles, waar hij twee jaar onder contract stond. Vervolgens voetbalde hij twee jaar bij FC Utrecht onder Erik ten Hag en drie jaar bij Excelsior, bij beide clubs in de eredivisie.

De laatste twee seizoenen kwam de linksbenige verdediger uit voor Helmond Sport, waar hij op ruim zestig duels uitkwam. Tot enkele weken geleden had Robin een basisplaats in Helmond. Deze week werd bekend dat hij per direct vertrekt bij de eerstedivisionist. “Voor beide partijen is het beter dat we voortijdig uit elkaar gaan”, zegt Robin over deze beslissing.