Bram van Egmond

Rijnsburg trekt nog een nieuwe speler aan: Bram de Bruin

Linksbenig, van nature middenvelder maar ook als linksback kan hij goed uit de voeten. Dat is in het kort het profiel van de 22-jarige voetballer Bram de Bruin, die komende zomer derdedivisionist Barendrecht verruilt voor Rijnsburgse Boys, dat op zoek was naar een linksbenige middenvelder.

Stapje hoger
“Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Barendrecht, maar mijn persoonlijke ambitie is om op het hoogste amateurniveau uit te komen en dat kan bij Rijnsburgse Boys,” geeft Bram de Bruin als reden aan voor zijn overgang medio 2020.
Bram: “Rijnsburg is nog weer een stapje hoger en dus een mooie uitdaging voor mij. Ook dat ik voor meer publiek kan gaan spelen, spreekt me aan. Dat zijn de redenen dat ik ja zei nadat ik gesproken had met bestuurslid Gerrit Paauw en trainer Henk Wisman. Ik hoop volgend seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en een basisplaats te veroveren.”
Capelle
Bij Rijnsburgse Boys wordt De Bruin herenigd met doelman Bradly van der Meer, met wie hij drie seizoenen samenspeelde bij Capelle in de derde divisie (twee seizoenen) en in de hoofdklasse (één seizoen). Afgelopen zomer stapte de middenvelder over naar Barendrecht, omdat die club een niveau hoger speelt dan Capelle.
Vorige clubs
Bram de Bruin begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Nieuwerkerk. In de E’tjes maakte hij een uitstapje naar Feyenoord, waar hij in een team speelde met Rijnsburg-back Bert Koomen. Na Nieuwerkerk koos de in Rotterdam woonachtige student sportmarketing voor derdedivisieclub Capelle.
In zijn eerste seizoen in Capelle aan den IJssel veroverde hij meteen een basisplaats. In dat jaar speelde hij ook tegen Rijnsburgse Boys. Opvallend: op Middelmors scoorde hij tweemaal, in een wedstrijd waarin Capelle met 0-3 voorkwam om uiteindelijk toch met 4-3 te verliezen.
Derde nieuwe speler
Bram de Bruin is de derde nieuwe speler die Rijnsburgse Boys heeft vastgelegd voor volgend seizoen. Eerder deze week werd de komst van Jan Willem Tesselaar (22) van Katwijk aangekondigd. En half november maakte Rijnsburg de overgang bekend van aanvallende middenvelder Ian van Otterlo (24). Hij komt komende zomer over van derdedivisionist Ter Leede.