Rijnsburg stunt tegen Fortuna Sittard

fortuna2Het avondduel om de KNVB-beker speelde zich af op het veld van Noordwijk, omdat daar een lichtinstallatie staat. Voor het duel werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor het overleden Rijnsburgse Boys-erelid Nico Driebergen, die onder meer als penningmeester ontzettend veel voor de club betekend heeft. Toen de wedstrijd eenmaal aanving, bleek dat Rijnsburgse Boys zeker niet de mindere was van Fortuna Sittard. In de zesde minuut was de eerste kans voor de ’thuisploeg’, maar het schot van Joost Kuhlmann werd gekeerd door doelman Arjan Christianen. Ook daarna kreeg Rijnsburgse Boys de beste kansen. Een schot van Peter Freke werd geblokt en een inzet van Frank Zinhagel gekeerd door de doelman, die even later met een knappe redding opnieuw Peter Freke van het scoren afhield. Voor de Limburgers zorgde in de eerste helft alleen Wasio Taiwo twee keer voor enig gevaar, maar zijn schoten gingen naast en over het doel van Tim Orlowski.

De geelzwarten, die in dezelfde formatie startten als afgelopen zaterdag tegen Kozakken Boys (4-1), kregen een tegenvaller te verwerken door het in de rust uitvallen van Kuhlmann. De spits die een hele goede eerste helft speelde, werd uit voorzorg gewisseld vanwege een opspelende liesblessure. Na tien minuten spelen kwam zijn vervanger Martijn Gootjes net niet bij een bal die plotseling voor zijn voeten viel. Rijnsburgse Boys bleef knokken en had ook voetballend een licht overwicht ten opzichte van Fortuna Sittard, waar nauwelijks lijn in het spel viel te ontdekken. De kansenverhouding was eveneens in het voordeel van de ploeg van Ted Verdonkschot. Het dichtste bij het openingsdoelpunt was Zinhagel, die uit een vrije trap van Djuric Ascension op de buitenkant van de paal kopte.

fortuna
Doelman Arjan Christianen heeft het nakijken als Bart Freke in de 88ste minuut
binnen de palen schiet (foto Hans Heemskerk)

Door wissels van de fanatiek coachende Frans Körver werd het een meer open wedstrijd. Voor Fortuna Sittard schoot Brahim Bouhadan naast, terwijl Gootjes namens Rijnsburgse Boys dé kans kreeg op de 1-0. Oog in oog met doelman Christianen zag hij zijn inzet echter gekeerd worden. Vier minuten later was het alsnog raak. Een voorzet van Peter Freke van links werd door Gootjes op de paal gekopt, waarna de bal via Zinhagel en de doelman bij Bart Freke terechtkwam, die de Boys met een droge knal op voorsprong zette. De jeugdige supporters waren nog maar net van het veld toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot en Rijnsburgse Boys zodoende een prachtige overwinning in de geschiedenisboeken bij kan schrijven.

Rijnsburgse Boys – Fortuna Sittard: 1-0 (0-0)
88. Bart Freke 1-0

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: 43. Peter Freke, 60. Gootjes
Gele kaarten Fortuna Sittard: 7. Dassen, 29. S. Guvenc

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Peter Freke, Van der Vijver (79. Van Breukelen), Kolder; Zinhagel (90. Onderwaater), Kuhlmann (46. Gootjes), Ascension.

Opstelling Fortuna Sittard: Christianen; Guvenc, Dassen, Grabovac, Van Driel; Simone (66. Garritsen), Bouhadan, El Hammouchi; Olando, Bright (69. Schreurs), Taiwo.