outhands

Rijnsburg pakt KNVB-beker voor amateurs

Rijnsburgse Boys startte voortvarend tegen de kampioen uit de zondag Hoofdklasse C, met drie goede mogelijkheden binnen acht minuten. Raymond Kolder schoot met zijn rechtervoet over, Bart Freke kopte een vrije trap van Djuric Ascencion de verkeerde kant op en Danny van der Vijver zag zijn inzet net voorlangs gaan. In het tweede kwartier kwam er meer gevaar van de zwartwitte formatie, te beginnen bij een vrije trap van Peter van Putten die door doelman Michel van Kasteren over werd getikt. Met Peter van Putten is meteen de gevaarlijkste man bij Achilles ’29 genoemd. De ploeg speelde in een 4-4-2 systeem, met een ruit op het middenveld waarbij spelbepaler Van Putten de meest vooruitgeschoven man was.

Raymond Kolder scoort de 1-0 (foto Hans Heemskerk)

Bij de volgende kans voor de bezoekers was Van Putten opnieuw betrokken. Hij schampte een vrije trap met het hoofd, waarna Ivo Rigter in tweede instantie al vallend over schoot.  Enkele minuten later zette Van Putten Orin de Waard vrij voor het doel, maar zijn zwakke inzet hobbelde voorlangs. Voor Rijnsburg zorgde de regelmatig mee opkomende Bart Freke voor gevaar, zoals vlak voor rust toen zijn punter door Bas Wijnen uit de hoek werd gedoken. Na schoten van Peter van Putten en Tim Verhoeven in de handen van de solide Van Kasteren, blies scheidsrechter Van de Rest voor de rust.

Danny van der Vijver (foto Hans Heemskerk)

De tweede helft verliep aanvankelijk wat moeizamer voor beide ploegen. Danny van der Vijver was na negen minuten dichtbij de openingstreffer, maar Walraven haalde de kopbal van de Rijnsburgse middenvelder voor de doellijn weg. Aan de andere kant stond Jelle Bouma een schot van De Waard in de weg. Een kwartier na rust werd de ban gebroken. Bouma speelde in op Gootjes, die de bal meegaf aan de opstomende Kolder. Ongehinderd legde de ijzervreter aan voor een schot, dat fraai in de verre hoek belandde: 1-0. Achilles ’29-trainer Eric Meijers greep meteen in met een wissel, waardoor zijn ploeg in een 4-3-3 systeem ging spelen. De bezoekers, die woensdag nog de halve finale tegen de amateurs van Ajax speelden, konden echter geen vuist meer maken. Ook niet toen het centrale verdedigingsduo Roy Grootaert en Maarten Smulders in de laatste minuten voorin werd geposteerd. Alleen Rigter kwam met een schot uit de draai in de handen van Van Kasteren nog enigszins in de buurt van de gelijkmaker.

Erwin van der Lugt voegt de KNVB Beker voor amateurs nog toe aan zijn
indrukwekkende lijst met prijzen (foto Hans Heemskerk)

Rijnsburgse Boys kreeg in het laatste kwartier nog enkele kansen op een treffer. Na goed doorzetten van Van der Vijver bracht Wijnen redding op zijn inzet en invaller Frank Zinhagel beëindigde een fraaie dribbel met een schot dat hoog over ging. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd stelde Rijnsburg de winst veilig. Na opnieuw goed doorgaan van Van der Vijver en een prima voorzet van links kon Gootjes de bal van dichtbij intikken. Het feest van de overwinning werd langs de lijn alvast gevierd en toen scheidsrechter Van de Rest even later de finale affloot, was ook de vreugde bij de spelers groot. Terecht, want met het winnen van de landelijke amateurbeker heeft de selectie opnieuw een geweldige prestatie neergezet.

Rijnsburgse Boys – Achilles ’29: 2-0 (0-0)
60. Kolder 1-0, 90. Gootjes 2-0

Scheidsrechter: Van de Rest
Gele kaarten: Bouma, Zwarthoed (Rijnsburgse Boys), Smulders (Achilles ’29)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Kasteren; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Bouma; Peter Freke, Van der Vijver (90+3. Hogewoning), Kolder (76. Zwarthoed); Ascencion (69. Zinhagel), Gootjes, Biekman.
Opstelling Achilles ’29: Wijnen; Djimmie van Putten, Grootaert, Smulders, Walraven; Jochoms (23. Diebels), Mormon (66. Van Deinsen), Peter van Putten, Verhoeven; Rigter, De Waard (81. Esveld).