Rijnsburg overtuigend langs Hoek

Geen moment werd het in Zeeland duidelijk dat Hoek strijdt tegen degredatie uit de hoofdklasse A. De blauwwitten misten weliswaar enkele belangrijke spelers als Pieter de Munnik en Wesley de Smet, maar ook bij Rijnsburgse Boys ontbraken een aantal spelers. Zo zaten Djuric Ascension en Bryan Simons een schorsing uit en zijn Danny van der Vijver en Frank Aboikoni geblesseerd. De meest opvallende wijziging in het elftal van Ted Verdonkschot was de linksbackpositie voor Joes Blakborn, wat hem prima afging. De eerste twintig minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, zonder dat het op het hobbelige veld tot kansen kwam. Bart Freke brak de wedstrijd open met een vrije trap, die met een lastige stuit en via de binnenkant van de paal in het doel verdween: 0-1.

Raymond Kolder viert de 2-0 met Peter Freke

Zes minuten later was de tweede goal een feit. Frank Zinhagel draaide op rechts goed weg van zijn tegenstander om vervolgens breed te leggen op Raymond Kolder, die prachtig zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekende met een schot in de kruising. Nadat een schot van Frank Zinhagel in de handen van doelman Filip van der Vloet verdween, scoorde Martijn Gootjes enkele minuten later de 0-3. Na een actie van Joost Kuhlmann op rechts was het Peter Freke die voorzette op Gootjes, die in tweede instantie aan de bal kwam en in de verre hoek raak schoot.

Het was opvallend hoeveel ruimte de spitsen, maar met name de middenvelders van Rijnsburgse Boys kregen om gevaar te stichten in de Hoekse defensie. Alleen aanvoerder David Destorme viel in positieve zin op. De beleving die bij hem wel zichtbaar was, ontbrak bij teveel andere spelers van Hoek, dat dit jaar door een sportieve en ook bestuurlijke crisis gaat. Aan financiële middelen ontbreekt het niet op sportpark Denoek, maar aan een solide organisatie des te meer. Het is al jarenlang een komen en gaan van spelers en trainers, waardoor de grote ambities ook dit seizoen geen gestalte kunnen krijgen.

Bart Freke in duel

In het begin van de tweede helft tegen Rijnsburgse Boys ging Hoek iets beter voetballen, maar toen de 1-3 uitbleef, verzandde de wedstrijd in een weinig verheffend schouwspel. Peter Freke kopte een bal over na een voorzet van broer Bart, Niels Dominicus kreeg namens Hoek tweemaal een goede kopkans die hij niet benutte en Wilco de Valk kwam voor Hoek tot twee keer toe net niet voldoende bij de bal om de hatelijke nul van het scorebord te verwijderen. In de laatste minuut was Gootjes nog dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet op de voorzet van invaller Justin Stuy ging via een been van een verdediger net naast. Toen de tribune alleen nog bezet werd door verkleumde Rijnsburgers floot de uitstekende scheidsrechter Van de Herik, die geen kaarten uitdeelde, de wedstrijd af.

Hoek – Rijnsburgse Boys: 0-3 (0-3)
21. Bart Freke 0-1, 27. Kolder 0-2, 35. Gootjes 0-3.

Opstelling Hoek: Van der Vloet; Ragut, Porteman, Buyse, Van de Broeke; Binnerts, Destorme, Constantia (46. Okonedo); De Valk, Dominicus, Melki.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Onderwaater, Van der Lugt, Blakborn; Bart Freke (72. Stuy), Peter Freke (87. Zandbergen), Kolder; Zinhagel (78. Kurbegovic), Gootjes, Kuhlmann.