Rijnsburg overklast SHO

Alle aandacht ging na afloop van de wedstrijd uit naar André van Egmond, die 70 van de 120 sms’jes voor ‘man of the match’ op zijn naam kreeg. De speler die in het tweede elftal al lange tijd van grote waarde is, laat de laatste weken zien dat hij ook voor het eerste elftal belangrijk kan zijn. In de thuiswedstrijd tegen Quick Boys maakte hij als invaller in blessuretijd de gelijkmaker, nu kreeg hij van trainer Ted verdonkschot de kans om zich vanaf minuut 1 te doen gelden. Dit kwam weliswaar mede door het ontbreken van Frank Zinhagel en Germaine Levant en de niet geheel fitte Brayton Biekman, maar toch. Verder waren ook Danny van der Vijver en Erwin van der Lugt door blessures afwezig.

Rijnsburg zette de bezoekers vanaf het beginsignaal onder druk. Al in de eerste minuut leverde dat gevaar op. Het leek er verdacht veel op dat er hands werd gemaakt in het strafschopgebied van SHO, maar scheidsrechter Jansen liet doorspelen. Een minuut later kopte Martijn Gootjes naast uit een voorzet van Djuric Ascencion, de andere uitblinker deze middag. In de negende minuut leidden twee defensieve fouten bij SHO de 1-0 in. Mark van der Hor leverde in bij Van Egmond, die vervolgens volkomen onnodig door Jeroen Roelof onderuit werd gehaald. De toegekende strafschop schoot Peter Freke beheerst in. De Boys bleven gretig en de 2-0 volgde na 22 minuten. Een poging van Gootjes om uit de draai op doel te schieten werd verhinderd, maar Van Egmond stond op de juiste plek om de bal achter doelman Levestone te schieten.

SHO, dat inmiddels tegen twee gele kaarten was opgelopen, kreeg na een klein half uur de eerste kans. Geert Bakker schoot in kansrijke positie ruim voorlangs. Even later verdween een vrije trap van Bart Freke een meter over het doel. Wat volgde was een periode waarin vechtvoetbal overheerste, maar ook daarin liet Rijnsburg zich van zijn goede kant zien. Na 37 minuten was Gootjes onfortuinlijk met een schot tegen de paal, twee minuten later stond de 3-0 alsnog op het scorebord. De tegenstander van Ascencion schijnt nog steeds duizelig te zijn van de schijnweging die de balvirtuoos tentoonspreidde, om vervolgens de paal te raken. Van Egmond was echter opnieuw alert en scoorde in de rebound. De laatste kans in de eerste helft was voor Peter Freke, die een prachtige opening van Ascencion net niet goed genoeg controleerde om de keeper in verlegenheid te brengen.

In de tweede helft kwam SHO iets vaker in kansrijke positie. De beste kans was kort na rust voor Martijn Hoek. Geert Bakker zette hem met een voorzet vrij voor het doel, maar Hoek schoot over. Nadat Gootjes een vrije trap van Peter Freke in de handen van de SHO-doelman kopte, schoot SHO-spits Steven van Vliet uit de draai naast. Naarmate het duel vorderde, kwam er steeds meer ruimte voor Rijnsburgse Boys om de voorsprong te vergroten. Peter Freke schoot voorlangs en een kopbal van Gootjes werd van de lijn gehaald voordat de spits de 4-0 aantekende. Invaller Yuri van Es bereikte de andere invaller Brayton Biekman. De doelman keerde zijn inzet met de benen, maar was machteloos op de rebound met het hoofd van Gootjes. Van Egmond kreeg, na een prachtige aanname en voortzetting van Gootjes, een grote kans op zijn derde goal. Hij speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de Levestone tijdig kon ingrijpen. Het laatste wapenfeit was zowaar voor SHO, met een intikker waarmee Steven van Vliet de 4-1 eindstand bepaalde.

Rijnsburgse Boys – SHO: 4-1 (3-0)
10. Peter Freke (pen.) 1-0, 22. Van Egmond 2-0, 39. Van Egmond 3-0, 83. Gootjes 4-0, 87. Van Vliet 4-1.

Scheidsrechter: J. Jansen
Gele kaarten: Roelof, De Geus, Adelmund (allen SHO)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van Roosmalen (85. Joey Zandbergen), Bouma; Zwarthoed, Peter Freke (80. Van Es), Kolder; Van Egmond, Gootjes, Ascencion (66. Biekman).

Opstelling SHO: Levestone; De Geus (46. Karal), Roelof, Van der Hor, Adelmund; Nobel, Hoek (75. Pot), Stols, D’Ullois (64. Vink); Bakker, Van Vliet.