Rijnsburg ontworstelt zich aan Kloetinge

Na de goede resultaten van de afgelopen weken stuurde Rijnsburg-trainer Ted Verdonkschot dezelfde spelers het veld in als de voorgaande twee duels. Frank Zinhagel deed al wel voorzichtig mee met de warming-up, maar was nog niet fit genoeg om opgesteld te worden. Onderschatting lag op de loer tegen Kloetinge, dat in de heenwedstrijd met 1-5 klop kreeg van Rijnsburgse Boys. Maar juist in uitwedstrijden halen de Zeeuwen verreweg de meeste punten dit seizoen, dus concentratie was geboden. Juist daaraan leek het in de beginfase te schorten aan Rijnsburgse zijde. Veel ballen werden onnodig ingeleverd. In de zevende minuut kreeg Kuhlmann bovendien een gele kaart na doorgaan op doelman Jaco van der Schee. Hierdoor is Kuhlmann, die zijn vijftigste competitiewedstrijd speelde voor Rijnsburgse Boys, volgende week geschorst tegen Capelle. In het eerste halfuur kregen beide teams enkele kansen. Eerst werd een kopbal van Simons van de lijn gehaald. Vervolgens schoot Corné Schilperoort namens Kloetinge in kansrijke positie naast het doel, na miscommunicatie in de Rijnsburgse achterhoede. Toen was het de beurt aan Frank Aboikoni die, weggestuurd door Justin Stuy, tegen de uitkomende Kloetinge-doelman schoot. Uit de corner die volgde schoot Djuric Ascension naast. Een afstandsschot van Kloetinge-middenvelder Emiel Dorst en een doelpoging van Rijnsburgse Danny van der Vijver volgden, maar beide zonder resultaat.

Na een half uur werd de ban gebroken. Na een actie op rechts legde Aboikoni breed op Van der Vijver. De middenvelder die een dag eerder 22 jaar werd, gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau door de bal prachtig in de linkerkruising te schieten. Na de openingstreffer kreeg Erwin van der Lugt bij de tweede paal een goede kans, maar met zijn schot had Van der Schee geen moeite. Aboikoni mikte een minuut later, na een voorzet van Ascension, van dichtbij met het hoofd naast. Zeven minuten voor het rustsignaal kreeg Rijnsburgse Boys een flinke domper te verwerken. Na balverlies van Van der Lugt kwam er van links een voorzet, die door Kloetinge-topscorer Ferry Alfons met buitenkant voet werd afgerond, na voor Van der Lugt te zijn gekropen: 1-1. Vlak voor rust kreeg Aboikoni opnieuw een goede mogelijkheid, maar zijn schot ketste op de doelman af.

Waar Kloetinge in de eerste helft nog enkele kansen kreeg, moest de ploeg van trainer Diederik Hiensch in de tweede helft toezien hoe Rijnsburg de enige ploeg was die aanspraak mocht maken op een doelpunt. Een enkele keer stoomde Kloetinge in de tegenstoot gevaarlijk op, maar ontbrak de eindpass. Rijnsburgse Boys zocht naar openingen in de muur die de Zeeuwen optrokken. Een schot van Raymond Kolder ging naast, een doelpoging van Aboikoni werd gekeerd en een kopbal van Simons belandde in de handen van de doelman. Nadat Jaap Jan Zandbergen in het veld kwam voor Bart Freke en Martijn Gootjes Erwin van der Lugt afloste, kregen de Boys een mentale opsteker door de rode kaart van Kloetinge verdediger Joffrey Geldof. Halverwege de tweede helft kreeg hij zijn tweede gele kaart vanwege obstructie van de behendige Ascension. Diezelfde speler kreeg vervolgens twee mogelijkheden waarvan hij niet profiteerde, waarna hij gewisseld werd voor Tesso de Munck.

De wedstrijd kroop naar het einde, waardoor de kans op puntverlies steeds groter werd. Zandbergen zorgde zeven minuten voor tijd echter voor de bevrijdende treffer. Aboikoni nam een korte corner op de invaller, die zich niet bedacht en uithaalde. De bal werd nog van richting veranderd waardoor de Kloetinge-doelman kansloos was: 2-1. Het betekende het eerste doelpunt in competitieverband voor Zandbergen in de hoofdmacht. Omdat Kloetinge de nodige risico’s nam om de gelijkmaker te forceren, kreeg Rijnsburgse Boys tal van kansen om het duel te beslissen. Gootjes, De Munck (twee keer) en Kuhlmann misten. De grootste kans kreeg Gootjes die over de uitkomende doelman, maar ook over het doel lobde. Vijf minuten in blessuretijd was de 3-1 toch nog daar. Aboikoni bekroonde zijn goede wedstrijd met een schuiver in de verre hoek en vierde dit door te armwiegen vanwege de geboorte op 5 december van zijn dochter. Veel blije gezichten dus bij Rijnsburgse Boys, dat zich nu herfstkampioen mag noemen.

Rijnsburgse Boys – Kloetinge: 3-1 (1-1)
30. Van der Vijver 1-0, 38. Alfons 1-1, 83. Zandbergen 2-1, 90+5. Aboikoni 3-1
Gele kaart: 7. Kuhlmann (Rijnsburgse Boys). Rode kaart: 67. Geldof (2x geel, Kloetinge)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, B. Freke (57. Zandbergen), Van der Lugt (65. Gootjes), Simons; Stuy, Van der Vijver, Kolder; Ascension (78. De Munck), Kuhlmann, Aboikoni.

Opstelling Kloetinge: Van der Schee; A. Siereveld, Van der Woerdt, G. Siereveld, Geldof; Dorst (87. Pinas), Schilperoort, Zuijdwegt, D. Esser (71. Verwest); Alfons, Kole.