Rijnsburg onderuit tegen DOTO

Trainer Ted Verdonkschot stuurde dezelfde elf mannen het veld in als waarmee vorige week Capelle werd verslagen. DOTO gaf beter partij dan op basis van de ranglijst mocht worden verwacht. De reden voor de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Noordwijk kwam tegen Rijnsburgse Boys aan het licht: het zeer onzorgvuldig omgaan met de kansen. De ploeg uit Pernis maakte het zichzelf onnodig lastig door het missen van de mooiste kansen, waardoor de geelzwarten nog even mochten hopen op een punt.

In de negenste minuut opende DOTO de score. Rijnsburg-goalie Van Heusden verwerkte een schot van Martha eerst knap tot corner, maar moest toekijken hoe Wijngaarde vervolgens de bal onderkant lat het doel inkopte. Rijnsburgse Boys kreeg in de eerste helft slechts enkele mogelijkheden. Schoten van Ascension – tot twee keer toe – en Zinhagel werden gepareerd door doelman Van den Belt van DOTO. De thuisploeg kreeg riante kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Franken, Lopes Silva en Martha faalden. Het missen van de kansen kon niet maskeren dat DOTO de bovenliggende partij was in de eerste helft. De verdediging van Rijnsburgse Boys had moeite met de continu van positie wisselende voorhoedespelers van DOTO. Stuk voor stuk snelle en behendige spelers, aangestuurd door de technisch begaafde middenvelder Franken. DOTO was de spelers van Rijnsburgse Boys steeds net een stapje te snel af, waardoor de Boys er niet in slaagden om lang in balbezit te blijven.

Feller
In de tweede helft, waaraan de ploegen ongewijzigd begonnen, was de eerste kans opnieuw voor DOTO. Een ingooi aan de linkerkant van het veld werd meerdere malen doorgekopt, totdat de bal bij de tweede paal bij Martha belandde, die van dichtbij rakelings naast schoot. Toch kwam Rijnsburgse Boys de tweede helft een stuk beter voor de dag dan voor de thee. De spelers oogden feller en kregen een klein veldoverwicht. Tot veel kansen leidde het echter niet. Na een uur kreeg Zinhagel wel een kans, na een goede voorzet van Peter Freke, maar het schot ketste af op de vuisten van de doelman.

Hectisch
Toen braken er tien minuten aan waarin DOTO zes goede kansen kreeg om afstand te nemen van Rijnsburg. Van Wetten, Franken, Martha (twee keer) en Kok misten echter oog in oog met Van Heusden, die een wereldwedstrijd stond te keepen. Bij de zesde inzet was hij kansloos. Met een lage schuiver tekende Martha de 2-0 aan op het scorebord. De wedstrijd leek gelopen, maar negen minuten voor tijd kopte Zinhagel een snel genomen vrije trap van Peter Freke knap tegen de touwen: 2-1. De in grote getalen meegereisde Rijnsburgse supporters kregen hoop op een punt. De kopsterke Van der Lugt posteerde zich in de aanval en de wedstrijd kreeg een hectisch slot. Kuhlmann, die een ongelukkige partij speelde, kreeg dé mogelijkheid op de 2-2, maar schoot vrij voor het doel tegen de benen van de keeper. In blessuretijd, met veel corners en opstootjes in het zestienmetergebied, kreeg Zinhagel de laatste kans, maar ook zijn schot trof geen doel.

DOTO – Rijnsburgse Boys: 2-1 (1-0).
9. Wijngaarde 1-0, 78. Marta 2-0, 81. Zinhagel 2-1.