Rijnsburg onderuit tegen Capelle

De Rijnsburgers traden aan met de weer fitte Frank Zinhagel, die de geblesseerde Djuric Ascension verving in de basis. Verder heeft de schorsing van Joost Kuhlmann nog op zich laten wachten, waardoor hij gewoon mee kon doen. De eerste twee kansen waren voor de lange spits. Eerst kopte hij een vrije trap van Bart Freke achterwaarts net naast het doel, enkele minuten later gevolgd door een schot uit de draai, die door doelman Nederhand met de benen werd gekeerd. Uit de tegenstoot gaf Roeland een waarschuwing af door maar net voorlangs te schieten. Na twintig minuten belandde een voorzet van Danny van der Vijver op het hoofd van Frank Zinhagel, die hem mooi naar de verre hoek kopte. Met een goede safe behoedde Nederhand zijn ploeg voor een achterstand.

Waar Rijnsburgse Boys het betere van het spel had, kwam Capelle na 25 minuten op voorsprong. Een lange bal van achteruit kwam bij Roeland, die Groot op snelheid klopte en met een hard schot ook Tim Orlowski verschalkte. Het betekende een domper voor de koploper, die tot aan de rust nog vier kansen kreeg. Twee keer schoot Kuhlmann tegen Nederhand. Ook Justin Stuy vond tot twee keer toe de uitstekende doelman op zijn weg. Bij het laatste schot kwam de bal per ongeluk op het hoofd van Frank Aboikoni, die er misschien zo van schrok dat hij naast kopte.

In de tweede helft, met Jaap Jan Zandbergen in plaats van Stuy, lukte het Rijnsburgse Boys in het eerste kwartier niet om gevaar te stichten. Capelle trok zich terug op eigen helft, met uitzondering van Mike Lopes en Roeland. Ondanks de behoudende speelwijze slaagde de thuisploeg er soms in goed te combineren, met altijd het gevaar van een steekbal op de snelle Roeland op de loer. Tot twee keer toe dreigde gevaar van de Capelle-topscorer, echter zonder resultaat. Na ruim een half uur spelen viel dan toch de gelijkmaker. Na het inbrengen van de bal in het strafschopgebied door Danny van der Vijver kwam de bal enigszins gelukkig bij de alerte Zinhagel, die Nederhand ditmaal wel op de knieën kreeg: 1-1.

Het betekende het startsein voor een enerverend laatste halfuur. Waar de weer in groten getale meegekomen Rijnsburgse supporters hoopten dat de hard werkende Boys zouden doordrukken, viel drie minuten na de gelijkmaker de 2-1. Patrick Molendijk schoot een vrije trap onberispelijk in de rechter benedenhoek. Vijf minuten later kwam Rijnsburg opnieuw op gelijke hoogte. De voor Bart Freke ingevallen Martijn Gootjes werd ingespeeld, waarna hij van zijn tegenstander wegdraaide en in de verre hoek scoorde. Opnieuw leek het alsof Rijnsburgse Boys de wedstrijd naar zich toetrok. Aboikoni kreeg in een kansrijke uitbraak een goede mogelijkheid op de 2-3, maar zijn schot werd gepareerd door Nederhand. In een wedstrijd die alle kanten op kon, was het slotakkoord voor Capelle. Na een doorkopbal van de ingevallen Arne van Gelder speelde Roeland zich zes minuten voor tijd voldoende vrij om opnieuw uit te halen en te scoren. In de voorlaatste minuut plaatste Kuhlmann nog een bekeken schot, maar weer was het een hand van de doelman die succes voorkwam. Zo bleef het 3-2 en zag Rijnsburgse Boys de concurrentie dichterbij komen op de ranglijst. Toch kan de ploeg terugkijken op een heel goede eerste seizoenshelft. Het elftal gaat als koploper de winterstop in en kan met vertrouwen het tweede gedeelte tegemoet zien.

Capelle – Rijnsburgse Boys: 3-2 (1-0)
25. Roeland 1-0, 62. Zinhagel 1-1, 65. Molendijk 2-1, 70. Gootjes 2-2, 84. Roeland 3-2.
Gele kaarten: 64. Groot (Rijnsburgse Boys), 75. Stolk (Capelle)

Opstelling Capelle: Nederhand; Hol, Van Duijvenbode, Van Bremen, Mazlum; Schep, Stolk, Molendijk, Triebel; Lopes (77. Van Gelder), Roeland

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Stuy (46. Zandbergen), Groot, Van der Lugt, Simons; B. Freke (59. Gootjes), Van der Vijver, Kolder; Zinhagel, Kuhlmann, Aboikoni (80. P. Freke).