Bram van Egmond

Rijnsburg neemt verdediger van Genemuiden over

masiesartien

Centrale verdediger Masies Artien (22), op dit moment uitkomend voor SC Genemuiden in de hoofdklasse C, speelt volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys. Woensdag 17 februari hebben de centrale verdediger en geelzwart overeenstemming bereikt over zijn overgang. Masies Artien omschrijft zichzelf als een speler die in de eerste plaats zijn man uitschakelt om van daaruit zoveel mogelijk vooruit te voetballen.
Voetballoopbaan
Masies Artien begon zijn voetballoopbaan bij de jeugd van Argon, gevolgd door een jaar hoofdklasse in het eerste elftal van Argon. Na een half jaar bij Jupiler League-club Eindhoven en een kortstondig verblijf in Armenië bij FC Gandzasar, speelde hij een seizoen bij hoofdklasser Montfoort en sinds dit seizoen bij Genemuiden.
Hogerop
“Ik heb het naar mijn zin bij Genemuiden, maar ga weg omdat Rijnsburgse Boys mij een kans biedt om een stap hoger op de ladder te zetten,” legt Masies uit. “Ik heb voor Rijnsburg gekozen omdat het een prachtige club is, qua historie. De club speelt al jaren op het hoogste niveau en doet bijna altijd mee om de prijzen. Ik hoop dat het volgend seizoen de tweede divisie wordt. Daar hoort Rijnsburgse Boys thuis. Het zou zowel voor de club als voor mij een leuke stap omhoog zijn. Voordeel voor mij is verder dat het dichtbij is. Vanuit mijn woonplaats Hoofddorp ben ik in een half uur in Rijnsburg.”
Snel rond
Vorig seizoen hebben Masies en Rijnsburgse Boys ook al met elkaar gesproken, maar toen ging de overgang niet door omdat geelzwart op zoek was naar een linksback. Nu komt het er alsnog van. “Het is snel gegaan,” zegt Masies. “Pas twee weken geleden had ik voor het eerst contact en nu is het rond. Ik heb Rijnsburg nog niet zien spelen, omdat ik zelf op zaterdag voetbal, maar ken de ploeg wel van de samenvattingen op internet.”