Rijnsburg neemt afstand van Katwijk

Bij Rijnsburgse Boys keerden Bart Freke, Frank Zinhagel en Joost Kuhlmann na een korte blessureperiode terug in de basis. De jarige trainer Ted Verdonkschot had verder voor Djuric Ascension een plaats achter de spitsen ingeruimd, wat ten koste ging van Danny van der Vijver. Na een sfeervolle opkomst begonnen de Boys scherp aan de wedstrijd en hadden een licht overwicht. Na achttien minuten ging een inzet van Zinhagel via een verdedigend been naast het doel van Martijn Middelbeek. Uit de corner die volgde kopte Erwin van der Lugt raak, maar het doelpunt werd vanwege een overtreding afgekeurd. Drie minuten later was het wel raak. Een lange bal van achteruit werd gemist door Ascension en Middelbeek, waarna Zinhagel vanuit een moeilijke hoek raak schoot: 1-0. Lang konden de Rijnsburgers niet van de voorsprong genieten. Een minuut later slaagde Katwijk-spits Sander Molenaar er met hangen en wurgen in om de bal op Chris de Bie te spelen. De linksbuiten, die van trainer Henny Lee de voorkeur kreeg boven Tahir Akhamrane, schoot onder doelman Tim Orlowski door raak.

Doelman Middelbeek en Ascencion missen beide de bal.
Frank Zinhagel zal alsnog doel treffen (foto Hans Heemskerk)

De gelijkmaker deed Katwijk zichtbaar goed. Het duel kwam meer in evenwicht en naarmate de rust naderde, namen de oranjehemden het initiatief over. Toch kreeg Rijnsburgse Boys nog een kans, maar Bart Freke kopte voorlangs na een verre ingooi van Raymond Kolder die twee keer werd verlengd. Na een snelle uitbraak van Erwin Verkuijlen speelde de Leidenaar in Katwijkse dienst de bal op Patrick Leeflang, maar zijn schot werd door Orlowski over het doel gewerkt. Ook Marcel Vondeling wist de doelman met zijn inzet niet te passeren.

Blijde gezichten wanneer Erwin van der Lugt met het hoofd
de 2-1 heeft gescoord (foto Hans Heemskerk)

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer minder het aanzien waard, maar voor de supporters van beide clubs des te spannender. Twee minuten na rust had De Bie de Katwijkers opnieuw kunnen doen juichen, maar na een voorzet van links van Quincy van Ommeren kopte hij in vrije positie ruimschoots naast. Tien minuten later liet man of the match Erwin van der Lugt zien hoe het wel moet. Bij een corner van Peter Freke torende de Rijnsburgse verdediger hoog boven de rest uit en kopte hij raak: 2-1. Het enige wapenfeit wat de bezoekers daarna nog lieten zien was een afstandspegel van invaller Martin van Leeuwen die via de bovenkant van de lat over ging. Katwijk zette in de slotfase wel druk op het Rijnsburgse doel, maar creeërde geen kans. Die was er wel voor de Rijnsburgse invaller Danny van der Vijver, maar zijn inzet werd met gevaar voor eigen leven van de lijn gekopt door Wouter Verheij. Zo bleef het 2-1 en nam de koploper verder afstand van Katwijk en ook van achtervolger FC Lisse, waartegen de Boys volgende week aantreden.

Rijnsburgse Boys – Katwijk: 2-1 (1-1)
21. Zinhagel 1-0, 22. De Bie 1-1, 56. Van der Lugt 2-1

Gele kaarten: Peter Freke, Gootjes (Rijnsburgse Boys), Vondeling (Katwijk)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Peter Freke, Ascension, Kolder; Zinhagel, Kuhlmann (86. Gootjes), Biekman (76. Van der Vijver).

Opstelling Katwijk: Middelbeek; Koekebakker (68. Buijs), Verheij, Holwijn, Honsbeek; Leeflang (77. Akhamrane), Verkuijlen (54. Van Leeuwen), Van Ommeren; Vondeling, Molenaar, De Bie.