Rijnsburg naar halve finale districtsbeker

Rijnsburgse Boys trad het duel tegen de zondageersteklasser serieus tegemoet, getuige de elf spelers die in het veld verschenen. Toch was het de wit-zwarte formatie uit Rijswijk die het beste aan de wedstrijd begon. Met technisch verzorgd voetbal en snelle spelers in de voorhoede waren de ‘Pinguins’ zeker niet de mindere van de Rijnsburgers. Een individuele actie van Joost Kuhlmann bezorgde de thuisclub echter de voorsprong. De spits passeerde enkele tegenstanders aan de rechterkant van het veld, waarna hij hard uithaalde op het doel. De keeper kreeg zijn hand nog tegen het schot, maar te zacht, waardoor de bal de verre hoek in rolde: 1-0.

Vier minuten na rust scoorde Kuhlmann de 2-0. Hij rondde goed af na een steekpass van Justin Stuy. Na het tweede doelpunt was de wedstrijd gelopen en viel er niet zoveel meer te beleven voor de ongeveer 250 toeschouwers. De drie Rijnsburgers André van Egmond, Joey Zandbergen en Niels Hogewoning kregen een invalbeurt, waarvan eerstgenoemde nog tweede goede mogelijkheden kreeg om de voorsprong te vergroten, echter zonder succes. Zonder gele kaarten en nieuwe blessures is Rijnsburgse Boys evenwel een ronde verder gekomen in de districtsbeker, waarin het op 9 mei de winnaar van VVSB 2 tegen Spijkenisse treft in een uitwedstrijd.

Rijnsburgse Boys – VUC: 2-0 (1-0)

28. Kuhlmann 1-0, 49. Kuhlmann 2-0

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Heusden; Groot, Bart Freke (73. Joey Zandbergen), Onderwaater, Simons; Jaap Jan Zandbergen, Stuy (81. Hogewoning), Kolder; Ascension, Gootjes (65. Van Egmond), Kuhlmann.