Rijnsburg na rust voorbij Laakkwartier

De wedstrijd was zes minuten oud toen de thuisploeg uit Den Haag op voorsprong kwam. Spits Bruinings kreeg op twintig meter van het doel alle ruimte om aan te nemen en verwoestend uit te halen. Rijnsburger Danny van der Vijver kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Na een steekbal van Tim van Breukelen schoot Martijn Gootjes vervolgens op de voeten van de doelman van Laakkwartier. Rijnsburgse Boys had een veldoverwicht, wat je mag verwachten van een kampioen van de zaterdaghoofdklasse tegen een zondageersteklasser, maar Laakkwartier vocht voor wat het waard was. Bovendien speelden de geelzwarten soms erg slordig in balbezit.

Opvallend was verder dat Rijnsburgse Boys op het middenveld met de punt naar achteren speelde, met Raymond Kolder als verdedigende middenvelder. Dat pakte niet goed uit. De middenvelders speelden alle drie vrij centraal en de ruimte die daardoor ontstond op de zijkanten werd niet opgevuld door de backs Jaap Jan Zandbergen en Bartjan Onderwaater. De buitenspelers Brayton Biekman en met name Djuric Ascension hadden eveneens een moeilijke avond. Nadat Gootjes vijf minuten voor rust een cornerbal over kopte, kreeg Laakkwartier een grote kans op de 2-0, maar Kaffa stuitte van dichtbij op doelman Jordi Snijders.

Na de rust verliep de wedstrijd heel wat beter voor de Boys. Na een balletje breed van Biekman schoot Gootjes al snel de 1-1 binnen. Zes minuten later ging de spits door met wat hij de hele voorbereiding al doet: scoren. Een corner van Peter Freke kopte Gootjes bij de eerste paal hard in de touwen: 1-2. Het verzet van Laakkwartier leek gebroken. De linies vielen steeds verder uit elkaar, waardoor Rijnsburgse Boys steeds meer ruimte kreeg. Toch was het opnieuw een hoekschop dat voor een doelpunt zorgde. De corner kwam bij Gootjes, die breed kopte op de scorende Onderwaater. Er kwamen meer kansen, maar Onderwaater en tweemaal Gootjes scoorden niet. Sterker nog, tien minuten voor tijd schoot invaller Van der Vet de 2-3 voor Laakkwartier raak uit een vrije trap.

Invaller Frank Zinhagel kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd twee kansen om het duel te beslissen, maar hij faalde in de afwerking. Het missen van de kansen kwam Rijnsburg nog bijna duur te staan, want Laakkwartier-speler Farojan ging in de voorlaaste minuut alleen op doelman Snijders af, maar schoot voorlangs. Ook Gootjes miste, na zijn tegenstander fraai in de luren te hebben gelegd, oog in oog met de keeper. Invaller Bart Freke stelde de zege in blessuretijd met een schot in de verre hoek veilig: 2-4. De Rijnsburgers hebben door deze winst genoeg aan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen DSO (5 september) om winnaar te worden van poule 4 en zich te plaatsen voor de knock-outfase van de KNVB-districtsbeker West II. Als Laakkwartier en Alphense Boys op 27 augustus tegen elkaar gelijk spelen kan Rijnsburgse Boys zich zelfs een nederlaag permitteren tegen DSO, dat eerder met 1-4 verloor van Laakkwartier.

Laakkwartier – Rijnsburgse Boys: 2-4 (1-0)

6. Bruinings 1-0, 47. Gootjes 1-1, 53. Gootjes 1-2, 64. Onderwaater 1-3, 81. Van der Vet 2-3, 90+3. Bart Freke 2-4. Gele kaart Rijnsburgse Boys: 79. Onderwaater.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Snijders; Onderwaater, Van Breukelen, Van der Lugt, Jaap Jan Zandbergen; Peter Freke, Kolder (61. Bart Freke), Van der Vijver (66. Schnater); Ascension, Gootjes, Biekman (61. Zinhagel).