Rijnsburg minst slechte tegen Hoek

Tijdens de wedstrijd werd het duidelijk waarom Hoek de laatste plaats op de ranglijst inneemt. Het team dat met kampioensaspiraties aan de competitie begon, heeft individueel heel aardige spelers, maar als team functioneert het niet. Met name het gebrek aan doelpunten is stuitend. Hoek scoorde tot dusverre slechts vier keer en tegen Rijnsburg kreeg het zelfs maar drie uitgespeelde kansen. Toch is het waarschijnlijk wachten op een ommekeer in het Zeeuwse kamp, waardoor Rijnsburg niet gerust kon zijn op de wedstrijd. De thuisploeg stelde het daarin zonder de geblesseerde Martijn Gootjes, die vervangen werd door Tesso de Munck. Doelman Arjan van Heusden was evenmin fit, net als Peter Freke, die wel weer dicht bij een rentree is.

Het begin van de wedstrijd was voor Hoek. Na drie minuten was er een kleine kans voor linksbuiten Nyim Melki, maar zijn schot miste de juiste richting. Rijnsburgse Boys leed veel en snel balverlies in de opbouw. Pas na een half uur kreeg de ploeg de eerste kans. Een voorzet van Frank Zinhagel bereikte Ascension, maar zijn schot vanaf links belandde in het zijnet. Hoek had weliswaar niets te duchten van de Boys, zelf was het aanvallend ook tot weinig in staat. De vele blessurebehandelingen bij Hoek haalden het laatste beetje vaart uit het duel. In de blessuretijd van de eerste helft ontsnapte Rijnsburgse Boys. Joes Blakborn trok Pieter de Munnik naar de grond in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Harskamp zag er geen strafschop in.

De tweede helft gaf meer spektakel te zien, met vaak Joost Kuhlmann in het middelpunt. Nadat een schot van de Rijnsburg-spits door doelman Filip van der Vloet gekeerd was, legde hij even later na een schitterende actie breed op Zinhagel. Zijn vizier stond echter niet op scherp, want door een schot over het doel ging de kans verloren. Na zeventien minuten in de tweede helft was het wel raak. Een steekbal van Zinhagel werd op waarde geschat door Ascension, die de doelman omspeelde en de bal in het lege doel plaatste: 1-0. Een klein offensief van Hoek dat op het doelpunt volgde, leverde twee kansen op. Eerst kopte De Munnik naast, even later gevolgd door een kopbal op de lat van Djamel Buyse.

De laatste tien minuten waren volledig voor Rijnsburgse Boys. Dat kwam mede omdat Hoek met tien man verder moest. Niet vanwege een rode kaart, maar door het uitvallen van Wilco de Valk. Omdat Hoek-trainer Eric Tetaert al drie keer had gewisseld, hadden de bezoekers de welhaast onmogelijke taak om de achterstand met een man minder weg te werken. Ze hielden lang hoop op de gelijkmaker, omdat Rijnsburgse Boys verzuimde de voorsprong te vergroten. Raymond Kolder, Frank Aboikoni, Kuhlmann (twee keer), Ascension en Bartjan Onderwaater stuitten allemaal op doelman Van der Vloet. Het missen van de kansen had ditmaal geen gevolgen, want de stand bleef 1-0.

Rijnsburgse Boys – Hoek: 1-0 (0-0).
62. Ascension 1-0

Gele kaarten: 13. Kuhlmann (Rijnsburgse Boys), 17. De Munnik (Hoek)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, B. Freke, Van der Lugt, Simons; Blakborn (67. Stuy), De Munck (78. Onderwaater), Kolder; Zinhagel (71. Aboikoni), Kuhlmann, Ascension

Opstelling Hoek: Van der Vloet; Ragut (58. Okenedo), Porteman (46. Van de Broeke), Buyse, De Smet; De Munnik (69. Dominicus), Hendriksen, Destorme; De Valk, Ysebaert, Melki