outhands

Rijnsburg met de schrik vrij

Net als vorige week begon Rijnsburgse Boys slap aan het duel. Nadat Noordwijk-spelers Joost Leonard en David van der Lijcke al voor gevaar hadden gezorgd, kwam de thuisploeg na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Kevin van der Geest kreeg in het strafschopgebied alle ruimte om te koppen naar Leonard, die van dichtbij scoorde. Overigens was de wedstrijd daarvoor al negen minuten stilgelegd omdat Noordwijk-doelman Peter Messemaker aan zijn hoofd verzorgd moest worden na al te fel doorgaan van Frank Zinhagel, die daarvoor een gele kaart kreeg. Ook na de openingstreffer kreeg Noordwijk de beste kansen, maar schoten van Van der Lijcke en Van der Geest troffen geen doel. Rijnsburgse Boys kwam geen moment aan voetballen toe. Spelend met zowel Joost Kuhlmann als Martijn Gootjes in de spits en Djuric Ascension en Frank Zinhagel hangend aan de flanken, verloren de geelzwarten de strijd op het middenveld. Pas in de laatste minuten voor de rust kwam er gevaar van Rijnsburgse zijde. Helaas schoot Zinhagel recht in de handen van Messemaker.

Peter Messemaker aan zijn hoofd verwond na fel doorgaan van Frank Zinhagel foto: Hans Oudwater

Na de rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Een schot van Bart Freke ging over, een kopbal van Gootjes naast en aan de andere kant miste Leonard een kans op 2-0. Na een kwartier in de tweede helft was de 1-1 een feit. Een corner van Peter Freke werd door Gootjes, via een aantal spelers, met zijn hoofd in het doel gewerkt. Binnen twee minuten kreeg Noordwijk goede kansen om weer een voorsprong te nemen, maar Rocky Pitti en de goed spelende Fong Tin Joen misten net. Van der Geest probeerde enkele minuten later Tim Orlowski van ver te verrassen, maar de doelman kon de bal nog net over de lat tikken. Opnieuw een standaardsituatie zorgde ervoor dat Rijnsburgse Boys op 2-1 kwam. Een vrije trap kwam in de rebound bij Peter Freke, die hard uithaalde en scoorde. Noordwijk-trainer Hein van Heek protesteerde volgens de scheidsrechter dermate fel, dat hij naar de tribune verwezen werd. Beter had hij, of iemand anders van Noordwijk, zich druk kunnen maken over de schandalige teksten die een klein deel van de supporters de tweede helft uitkraamden.

Nog eenmaal was Noordwijk dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van Fong Tin Joen ging via de handen van Orlowski tegen de lat. Zes minuten voor tijd werd het duel beslist door een blunder in de defensie van Noordwijk. Michael Scholten en doelman Messemaker gingen in de fout, waarna Kuhlmann de bal oppikte en in het lege doel schoof: 1-3. Rijnsburgse Boys mocht met deze uitslag, zeker het gezien het spel, de handen dichtknijpen, maar zoals Raymond Kolder na afloop zei: “Slechte wedstrijden moet je ook winnen.”

Noordwijk – Rijnsburgse Boys: 1-3 (1-0)
16. Leonard 1-0, 59. Gootjes 1-1, 72. Peter Freke 1-2, 84. Kuhlmann 1-3.

Rode kaart: 73. Van Heek (trainer Noordwijk). Gele kaarten Noordwijk: 13. Fong Tin Joen, 80. Leonard. Gele kaarten Rijnsburgse Boys: 4. Zinhagel, 40. Gootjes, 63. Simons, 75. Peter Freke.

Opstelling Noordwijk: Messemaker; Statia (66. Van ’t Wout), Bos, Scholten, Krolis; Van Wordragen, Van der Geest (83. Rehmi), Pitti; Van der Lijcke, Leonard, Fong Tin Joen.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Peter Freke, Kolder; Zinhagel (71. Van der Vijver), Gootjes (78. Van Breukelen), Kuhlmann, Ascension (87. Blakborn).