Bram van Egmond

Rijnsburg legt vleugelspits Jairo Schet vast

Vanwege de langdurige blessures van Max Hudepohl en Furhgill Zeldenrust en het (voorlopige) vertrek van Donny van Oijen, was er bij Rijnsburgse Boys nog behoefte aan een vleugelspits. Met het aantrekken van de 21-jarige Jairo Schet is hier nu in voorzien.

In verband met een op handen zijnde verhuizing naar de Bollenstreek mocht Jairo Schet op proef bij Rijnsburg komen om een contract af te dwingen. Na enkele weken, inclusief speelminuten tijdens oefenduels tegen FC ’s-Gravenzande en Kon. HFC, heeft Jairo nu een eenjarig contract ondertekend in Rijnsburg. “Mijn eerste indruk van de club is goed,” reageert de nieuwe speler. “Het niveau is goed en het is een hechte groep; iedereen wordt erbij betrokken. Bovendien speelt Rijnsburg een spelletje dat mij wel ligt.”
Jairo Schet komt over van Jong FC Den Bosch. Hij is een rechtsbenige en pijlsnelle vleugelspits, die zowel links als rechts goed uit de voeten kan.
Via Rijnsburg hogerop
“Rijnsburgse Boys speelt twee niveaus hoger dan Jong FC Den Bosch,” zegt Jairo over zijn overstap. “Daarom is dit een logische keus voor mij. Van daaruit hoop ik de stap naar het profvoetbal te kunnen maken. Ik ken Rijnsburg via mijn broer Damiano, die ook bij Rijnsburg voetbalde. Van hem hoorde ik goede verhalen. Via Rijnsburg kon hij ook een stap omhoog zetten. Ik hoop voor de komende tijd op veel speelminuten en ik wil belangrijk zijn voor de ploeg. En dan maar kijken wat het wordt.”
Vorige clubs
Jairo Schet voetbalde het afgelopen half jaar bij Jong FC Den Bosch in de hoofdklasse, waarin onder andere het Ter Leede van trainer Henk Wisman de tegenstander was. In de winterstop maakte Jairo de overstap naar Den Bosch, omdat hij bij zijn vorige club, PEC Zwolle, geen contract kreeg aangeboden. In Zwolle speelde Jairo viereneenhalf jaar, eerst in de JO17 en de JO19 en daarna bij Jong PEC Zwolle. Voordat hij naar Zwolle verhuisde, kwam de vleugelspits in zijn woonplaats Amsterdam uit voor de jeugd van Zeeburgia.