Henk Hogewoning

Rijnsburg legt nieuwe hersteltrainer vast

Thijs de Roy van Zuydewijn (24) volgt deze zomer Ronald Breinburg op als hersteltrainer en data-analist bij Rijnsburgse Boys. Hij tekende deze week een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Momenteel speelt Thijs bij het Leidse UVS in het eerste elftal, maar daarmee stopt hij aan het einde van het seizoen.

“De overstap naar Rijnsburgse Boys komt op een mooi moment”, zegt Thijs de Roy van Zuydewijn over zijn nieuwe functie op Middelmors. “Eind juni hoop ik mijn studie fysiotherapie aan de Leidse Hogeschool af te ronden en op 1 juli begin ik in Rijnsburg.”

Dit betekent dat hij stopt met voetballen. Thijs: “Daar heb ik wel eerst goed over nagedacht. Ik heb uiteindelijk besloten om voorrang te geven aan mijn maatschappelijke carrière. Wat die beslissing vergemakkelijkt heeft, is dat ik wel verbonden blijf met de voetballerij, op het snijvlak van sporten en gezondheid, wat ik het liefste doe.”

Terug bij Rijnsburg
Daarmee keert Thijs deze zomer terug bij de club waar hij eerder drie jaar voetbalde, in de Jongens Onder 19 en in het tweede elftal van Rijnsburgse Boys. “Dat was in de tijd van Pieter Mulders. Onder hem trainde ik af en toe mee met de A-selectie, maar van een debuut in het eerste elftal is het niet gekomen. Van die periode ken ik de fysiotherapeuten Henk Jan den Haan en Bas Heemskerk en teammanager Jaco Heemskerk. Via Jaco, met wie ik contact heb gehouden, ben ik nu terug hier.”

Voetballoopbaan
Thijs begon zijn voetballoopbaan bij UDO (nu FC Oegstgeest) in zijn geboorteplaats Oegstgeest. Daarna speelde hij in de landelijke jeugd van Alphense Boys, waarna hij gescout werd door Feyenoord, waar hij twee jaar in de B-junioren speelde, alvorens over te stappen naar Rijnsburgse Boys. Inmiddels speelt hij voor het derde seizoen bij UVS in de eerste klas.

Thijs heeft, naast zijn studie, sinds ongeveer twee jaar een eigen bedrijf voor personal training en bootcamp, samen met een compagnon: FT Find Your Training. Deze zomer hoopt hij, na het afronden van zijn studie, ook als fysiotherapeut aan de slag te gaan bij een fysiotherapiepraktijk. Thijs woont in Leiden.