Henk Hogewoning

Rijnsburg legt linksback vast voor volgend seizoen

De afgelopen weken trainde hij al mee op proef bij Rijnsburgse Boys: de 22-jarige Lucas Leverland. Met succes. Afgelopen weekend tekende de in Buenos Aires geboren linksback een eenjarig contract met een optie op een tweede seizoen.

Lucas Leverland stond tot 1 januari dit jaar onder contract bij competitiegenoot ASWH, waar hij medio 2021 zijn opwachting maakte. Maar nadat hij zijn basisplaats had verloren na een conflict over een proefperiode in Griekenland, liet hij zijn contract ontbinden om op zoek te gaan naar een andere club.

Goede verhalen
Nadat hij van Bart Duiker, Daily Loos (oud-ploeggenoten bij ADO Den Haag) en Hagenaar Delano Asante goede verhalen had gehoord over Rijnsburgse Boys, nam hij contact op met Gerrit Paauw, bestuurslid voetbaltechnische zaken. Hij mocht op proef komen trainen en dat heeft nu geresulteerd in een contract voor volgend seizoen.

“Kan niet wachten om te beginnen”
“Rijnsburg is een mooie club met goede spelers en stafleden”, zegt Lucas Leverland over zijn overgang. “Dus toen mij na mijn proefperiode een contract werd aangeboden, wat me positief verraste, was de keus snel gemaakt. Ik heb een paar maanden stilgestaan en wil de komende periode gebruiken om helemaal fit te worden. Ik focus me op het nieuwe seizoen en kan niet wachten om te beginnen. Ik heb Rijnsburg al een paar keer zien spelen. Er staat een goede ploeg met veel kwaliteit die hoog kan eindigen.” 

Vorige clubs
Voor zijn overgang naar ASWH afgelopen zomer trainde Lucas Leverland bij De Graafschap Onder 21. De langste tijd, van zijn zevende tot zijn negentiende, speelde Lucas bij ADO Den Haag tot aan de JO19 en Jong ADO. Hij trainde mee met de A-selectie en maakte zijn debuut in het eerste elftal totdat een blessure hem terugwierp. Dat was het moment voor hem om naar het Spaanse Ibiza te verkassen. Daar speelde hij een jaar bij Sant Rafel.

Weer in het geel-zwart
In zijn vroegste jeugd speelde Lucas bij Quick in Den Haag en bij Wilhelmus in Voorburg. “Dat was mijn allereerste club”, kijkt Lucas terug. Lachend: “Heel toevallig speelde ik daar ook in het geel-zwart. Dat gaat nu dus weer gebeuren.”