outhands

Rijnsburg krijgt te weinig met punt tegen IJsselmeervogels

In een mooie entourage begon Rijnsburgse Boys scherp aan het duel. Dat resulteerde na vier minuten al in twee grote kansen voor Frank Zinhagel, maar de voorzetten van Bart Freke en Djuric Ascension rondde hij niet af. Rijnsburg bleef evenwel de bovenliggende partij. Fel in de duels en met goed combinatievoetbal werden de Vogels, vooral op het middenveld, de wil opgelegd. Nadat een schot van Bart Freke gekeerd werd door doelman Sander Duindam, kroop de kampioen van de hoofdklasse B halverwege de eerste helft enigszins uit de schulp. Een schot van Christian Opschoor, die aan de linkerkant voor de nodige dreiging zorgde, werd overgetikt door doelman Tim Orlowski. Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Peter Freke de kans om de score te openen, maar zijn kopbal miste de juiste richting. Een fraai hakballetje van IJsselmeervogels-spits André Kemper ging op slag van rust over.


Erwin van der Lugt (foto: Hans Heemskerk)

Ongewijzigd begonnen de ploegen aan de tweede helft. Na een kwartier belandde een vlammend schot van Zinhagel naast het doel. Een kopbal van Vogels-topscorer Kwong-Wah Steinrath, die af en toe iets van zijn klasse liet zien, ging eveneens naast. In korte tijd werd het duel tot twee keer toe stilgelegd. Eenmaal omdat een aantal Rijnsburgse jongeren het nodig vond om kwetsende teksten te scanderen, de andere keer omdat de goed leidende scheidsrechter Bellinga vanwege een blessure niet meer verder kon.

Na een onderbreking van tien minuten pakten de bezoekers de draad goed op. Net in het veld gekomen kopte Martijn Gootjes de bal op de lat en schoot de andere invaller Danny van der Vijver voorlangs. Na een tam laatste kwartier laaide het vuur pas in blessuretijd weer op. Na een prachtige dribbel van Joost Kuhlmann werd een schot van Van der Vijver gekeerd, waarna de thuisploeg in de slotminuten aanzette voor de overwinning, die broodnodig was na het eerdere gelijkspel tegen ONS Sneek. Nog eenmaal waren de Rooien dichtbij een doelpunt, maar de kopbal van Stanley Tailor ging naast.


Joost Kuhlman (foto: Hans Heemskerk) 

IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys: 0-0
Scheidsrechter:
Bellinga (70. De Graaf). Gele kaarten: 35. Peter Freke, 90. Onderwaater (beide Rijnsburgse Boys)

Opstelling IJsselmeervogels: Duindam; Hartog, Tailor, Pieterse, Henri de Graaf; Van Breukelen, Van der Steen, Opschoor (76. Van Manen); Steinrath (81. Jan de Graaf), Knüppe (60. Schouten), Kemper.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Onderwaater, Van der Lugt, Simons; Bart Freke, Peter Freke (62. Van der Vijver), Kolder; Zinhagel (70. Gootjes), Kuhlmann, Ascension (89. Aboikoni).

Programma Zaterdag Competitie
Stand Zaterdag Competitie