outhands

Rijnsburg krijgt niet wat het verdient

Dat Noordwijk nog zonder nederlaag is in deze competitie mag een klein wonder heten. Tegen DOTO en vorige week tegen Katwijk was het de mindere ploeg, maar nam het toch punten mee. Zo ook tegen Rijnsburgse Boys. Zwaar op de defensie leunend lieten de Noordwijkers het initiatief aan de bezoekers. Positief voor de Noordwijkers was het meespelen van Bram Marbus, die voor het eerst fit genoeg was om in de basis te starten. ‘Look out for Marbus’ stond er op een spandoek achter een van de doelen. Dat bleek wel in de achtste minuut. Uit een afgeslagen vrije trap werd de bal op Marbus gegeven, die met het hoofd Bram Meurs bereikte. Zijn balletje breed kwam voor de voeten van Wouter van der Kolk, die de 1-0 aantekende. De treffer veranderde niks aan het spelbeeld. De geelzwarten dicteerden het spel en Noordwijk kwam er soms razendsnel uit in de tegenstoot. Een schot van Joost Kuhlmann ging na tien minuten via de handen van doelman Robert Spaan over. Na een passje van Frank Zinhagel schoot Tesso de Munck na twintig minuten op de paal.

De grootste kans van de eerste helft was voor Joost Kuhlmann. Stefan Schaafsma leed balverlies, waarna de lange spits op de doelman afliep. Hij kapte hem uit, maar schoot vervolgens voor een bijna leeg doel over. Het is en blijft het manco van de hardwerkende spits, die verder als aanspeelpunt een goede partij speelde. Geheel tegen de verhouding in scoorde Noordwijk vlak voor rust de 2-0. Een lange bal van achteruit ging richting Marbus, die meters buitenspel stond. Hij nam echter geen deel aan het spel en het was de rappe Maarten Kok die de verraste Rijnsburgse defensie te snel af was en Van Heusden passeerde. Tot grote woede aan Rijnsburgse zijde vanwege de buitenspelsituatie.

De teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer, zij het dat Bart Freke en Dennis Groot van positie wisselden, waardoor Freke zich meer met de opbouw kon bemoeien. De tweede helft kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld, met een nog meer aandringend Rijnsburgse Boys. Schoten van De Munck en Kuhlmann werden geblokt of gingen over. Marbus schoof na het uitvallen van Peter Bos naar de achterste linie om Kuhlmann in de lucht af te stoppen. Na 68 minuten werd de werklust van de Rijnsburgers beloond. Djuric Ascension, die net als de andere buitenspeler Frank Zinhagel niet goed uit de verf kwamen, bereikte met een voorzet vanaf rechts de geheel vrijstaande invaller Martijn Gootjes. Hij rondde beheerst af met het hoofd: 2-1. Met het invallen van Danny van der Vijver voor Bryan Simons legde Rijnsburgse Boys nog meer risico in zijn spel. Dwight Krolis en Marbus werden gevaarlijk voor het doel van Rijnsburg-keeper Arjan van Heusden. Nadat Noordwijk-verdediger Schaafsma de bal bijna in eigen doel werkte, kreeg Meurs de kans om de wedstrijd in het voordeel van Noordwijk te beslissen. Al dan niet in buitenspelpositie mocht hij doorgaan van de scheidsrechter. Hij liep op de doelman af en speelde breed op de meegelopen Steve Promes. Deze liep echter voor de bal, waardoor zijn goal alsnog werd afgekeurd voor buitenspel.

Rijnsburgse Boys leefde nog. Drie minuten voor tijd werd zelfs de gelijkmaker gescoord, op een identieke manier als de 2-1. Een voorzet van Ascension kwam aan bij Gootjes, die opnieuw raak kopte. Het vertrouwen dat de van Ter Leede afkomstige spits met beide goals moet hebben opgedaan, was nog groter geworden als hij in blessuretijd zijn derde doelpunt had gemaakt. Hij kreeg een er grote kans voor, maar zijn schot ketste af op een been. Nadat invaller Rocky Pitty, terug na een schorsing, er voor Noordwijk niet in slaagde om Van Heusden in de korte hoek te passeren, floot de scheidsrechter voor het einde.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys: 2-2 (2-0).
8. Van der Kolk 1-0, 43. Kok 2-0, 68. Gootjes 2-1, 87. Gootjes 2-2. Gele kaarten: 69. Van der Kolk, 83. Marbus, 90. Schaafsma (allen Noordwijk)