outhands

Rijnsburg krijgt koppositie als bonus na zakelijke winst

 

De verwachting was dat de thuiswedstrijd tegen FC Lisse een lastige voetbalmiddag voor de Rijnsburgers zou betekenen. FC Lisse had zich namelijk ontpopt tot een heuse angstgegner. In de afgelopen tien seizoenen was er slechts tweemaal een thuisoverwinning voor de Rijnsburgers (waarvan de laatste zes seizoenen geleden). Niets bleek minder waar. Het fel startende Rijnsburgse Boys stelde binnen twintig minuten, met twee treffers, de overwinning veilig. Hoewel FC Lisse probeerde er toch nog een wedstrijd van te maken, was het bijna schrijnend om te zien hoeveel FC Lisse dit seizoen in kwaliteit heeft ingeboet. Vrijwel moeiteloos kon het zakelijk, en daarmee ook uiterst professioneel spelende Rijnsburgse Boys, de overwinning over de streep trekken.

Met alle familie- en clubbanden die er bestaan speelde Kevin Winter zich de eerste minuten, niet onverwacht, opvallend in de kijker. Een fraaie aanval over diverse schuiven werd door de ex-FC Lisse speler met een schot-net-over afgerond. Vervolgens bracht hij, na een te korte terugspeelbal, zijn jongere broer Jeffrey in stelling. Doelman Mark de Vries was echter net iets sneller bij de bal en voorkwam daarmee een snelle openingsgoal. Vervolgens gebeurde er het eerste kwartier nagenoeg niets meer. Totdat Koen Fokkema vrij voor Richard van Nieuwkoop werd gezet door Sergio Ommel. De jonge aanvaller van FC Lisse leunde echter teveel achterover en schoot uit een moeilijke hoek over. Twee minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Na een aantal fraaie passeeracties van Damiano Schet leek een Rijnsburgse aanval op niets uit te lopen. De bal kwam echter voor de fluwelen voeten van Kevin Winter. Met een fraaie boogbal op broer Jeffrey kon de topscoorder van Rijnsburgse Boys op fantastische wijze het leer vanuit de lucht in de linkerbovenhoek knallen: 1-0.

Niet alleen op de woningmarkt maar ook op de Middelmors leek het eventjes Open huis op deze zaterdag. Twee minuten na de openingsgoal lag namelijk de tweede Rijnsburgse treffer in het net. De veelvuldig opkomende Benito Olenski leverde een voorzet af van rechts welke door Mark de Vries niet geheel op juiste waarde werd geschat. Het zal niet de bedoeling zijn geweest maar de bal legde hij eigenlijk op een presenteerblaadje voor de voeten van Jeffrey Winter die zich geen seconde bedacht: 2-0. In zijn tweede en laatste seizoen is Jeffrey Winter nu dus helemaal los met maar liefst vijf doelpunten op rij! De laatste drie goals, in de wedstrijd tegen Harkemase Boys, en de eerste twee tegen zijn oude club maken duidelijk dat verwijzingen naar de winter- en zomertijd ditmaal gewoon achterwege kunnen blijven.

FC Lisse moest nu druk gaan zetten maar kon eigenlijk geen vuist maken. Vrij eenvoudig wist de Rijnsburgse verdediging overeind te blijven. En wisten de Lissenaren toch gevaarlijk te worden, zoals het moment waarop Mo Messaoud vanuit de tweede lijn kon schieten, dan had het geluk dat de juiste scherpte ontbrak: snoeihard ging de bal van de invaller naast. Rijnsburgs gevaar leek te komen na opnieuw een opstoomactie van Benito Olenski maar de rechtsback liep zich vast op Mark de Vries.

In de tweede helft leek FC Lisse toch nog vrij snel iets terug te kunnen doen. Na drie minuten was de eerste aanval van FC Lisse ook direct de gevaarlijkste van de wedstrijd. Een diepe bal van Dennis Greuter kwam via Rik Vermeulen bij Hanne Hagari. De huidige topscoorder van FC Lisse trapte finaal verkeerd tegen de bal en ging dus naast. Na een uur spelen was Richard van Nieuwkoop alert met een fraaie reflex na een verrassend schot van Rik Vermeulen. De enige keer dat de Rijnsburgse doelman wel verslagen was bleek de doelpuntmaker (Sergio Ommel) buitenspel te staan. Rijnsburgse Boys wilde en hoefde er weinig tegenover te stellen. Pas tien minuten voor het einde was er de eerste uitgespeelde aanval in de tweede helft. En die was direct fraai en gevaarlijk. De gebroeders Winter, die de laatste weken elkaar steeds makkelijker weten te vinden, legden een staaltje hogeschoolvoetbal op de mat. De inzet van Jeffrey werd tot corner getikt door Mark de Vries. Vervolgens bracht Danny van der Vijver, één minuut na zijn invalbeurt, de andere invaller, Resham Sardar, in een unieke scoringspositie. Het open en lege doel was nu nog te hoog gegrepen om de bal erin te schieten. Dat gebeurde wel vijf minuten later. De derde invaller, Richal Leitoe, was goed door gegaan aan de linkerkant, vond Kevin Winter, waarna met een slimme pass op Danny van der Vijver, de laatste met het achterhoofd de 3-0 binnenkopte.

Scheidsrechter Van Duijn, die een prima wedstrijd floot en de kaarten op zak kon houden, vond het wel prima en trok geen blessuretijd bij. Ondanks dat het voetbal niet sprankelend was, was het wel prettig om te zien dat de ploeg van Niek Oosterlee bijna niets had weggegeven. Drie thuiswedstrijden op rij wordt inmiddels de nul vastgehouden. Als dat kan, waarom dan niet de heroverde koppositie? Zelfverzekerd en voldaan kon het grootste deel van de selectie als de nieuwe koploper van de Topklasse richting Spanje vertrekken. Een driedaagse trip, met als hoogtepunt een bezoek aan Nou Camp met de wedstrijd FC Barcelona – Athletic de Bilbao, kon niet beter beginnen!

Rijnsburgse Boys – FC Lisse: 3-0 (2-0)
19: Jeffrey Winter: 1-0, 21: Jeffrey Winter: 2-0, 87: Danny van der Vijver: 3-0

Scheidsrechter: Van Duijn
Toeschouwers: 1.600

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Olenski, Van Noord, Breinburg, Van Beuningen, Kevin Winter, Kolder (81: Van der Vijver), Peter Freke (66: Sardar), Kuhlmann, Jeffrey Winter en Schet (70:Leitoe).
Opstelling FC Lisse: De Vries, Weeber, Weijers (74: Rauws), Zoontjes, Supusepa, Ommel (69: Daal), Vermeulen, Fokkema (22: Messaoud), Van Heulen, Greuter en Hagari