Rijnsburg koploper af na nederlaag tegen Ter Leede

Van Heusden had van trainer Ted Verdonkschot de kans gekregen om zich na zijn blessure voor het eerst weer te bewijzen in het doel. Dat ging ten koste van Tim Orlowski, die in de tussenliggende weken prima presteerde. Ook Djuric Ascension nam zijn plaats in de voorhoede weer in, waardoor Frank Aboikoni op de bank moest beginnen. Nadat een kopbal van Ter Leede-spits Florencio Cornelia en een schot van Rijnsburger Danny van der Vijver geen doel troffen, kwam Rijnsburgse Boys in de zevende minuut al op voorsprong. Een schitterende vrije trap aan de linkerkant van het veld ging richting Bart Freke, die goed voor zijn tegenstander kwam en fraai zijn vierde doelpunt van het seizoen scoorde. Drie minuten later had Patrick Kalkema de stand gelijk moeten trekken, maar zijn kopbal ging via de grond en de lat over het doel. Weer even later kreeg Joost Kuhlmann uit een corner de kans om 0-2 te maken, maar de bal schampte zijn hoofd slechts.

Na het vroegtijdig geblesseerd uitvallen van Ter Leede-middenvelder Rogier Koordes kregen Carlo van Zelst en Mark Jansen namens Ter Leede en Frank Zinhagel namens Rijnsburgse Boys kleine kansen, maar tot doelpunten leidde het niet. Ter Leede ging fysieker spelen, met drie gele kaarten en een opstootje tot gevolg. Nadat de wedstrijd lang gelijk opging, kregen de Sassenheimers in het laatste gedeelte van de eerste helft een licht veldoverwicht. Twee minuten voor het rustsignaal volgde de gelijkmaker. Nadat Van Heusden niet goed uittrapte en Bart Freke vervolgens balverlies leed, kreeg Danny Voskuil de bal aangespeeld. Van Heusden twijfelde om zijn doel uit te komen, Voskuil twijfelde niet en schoot de bal in de verre hoek: 1-1.

In het eerste kwartier van de tweede helft bleek dat het evenwicht in de wedstrijd weer hersteld was. Ter Leede probeerde vooral over de vleugels gevaarlijk te worden, daar waar Rijnsburgse Boys altijd eerst Joost Kuhlmann als aanspeelpunt zoekt. Bovendien kwamen de vleugelaanvallers bij Rijnsburgse Boys – Ascension en Zinhagel – er vandaag nauwelijks aan te pas tegen hun tegenstander. De spelers die bij Rijnsburgse Boys in positieve zin opvielen, waren Bart Freke (rustig in balbezit en met een goed overzicht) en Raymond Kolder (vechtend voor iedere meter). Na een uur voetballen stond Bryan Simons in het middelpunt van de aandacht. Binnen vier minuten kreeg hij twee gele kaarten, waardoor hij naar de kant kon. Bij de tweede prent ving hij met zijn arm Hicham Rbii op, die met veel toneel naar de grond ging.

Het betekende wel dat Rijnsburgse Boys een moeilijke slotfase tegemoet zou gaan, zo was de verwachting. Dat was in eerste instantie ook het geval, maar Rbii en Kalkema schoten respectievelijk over en in de handen van de doelman. Een kopbal van Zinhagel ging naast, waarna Florencio Cornelia de grootste kans op 2-1 kreeg. De hele wedstrijd was de spits onzichtbaar, maar de momentenvoetballer sloeg bijna alsnog toe. Dankzij een uitstekende redding van Van Heusden met zijn voet bleef het 1-1. Dat leek ook de eindstand te worden, want Ter Leede slaagde er niet in de overtalsituatie uit te spelen. Totdat er in de voorlaatste minuut een lange bal het strafschopgebied werd ingeschoten. Van Heusden kon de bal achter laten gaan of vangen, maar liet de bal los waardoor het een corner werd. In de scrimmage die daarop volgde, zette Van Zelst zijn voet tegen de bal: 2-1. In de laatste minuut veerde Rijnsburgse Boys nog even op, maar de omhaal van invaller Aboikoni ging naast het doel.

Ter Leede – Rijnsburgse Boys: 2-1 (1-1)
7. Bart Freke 0-1, 43. Voskuil 1-1, 89. Van Zelst 2-1. Gele kaarten: 29. Faerber, 32. Voskuil, 47. Lagendijk (allen Ter Leede). Rode kaart: 64. Simons (Rijnsburgse Boys, 2x geel)

Ter Leede: Waasdorp; Faerber, Van Zelst, Hoogkamer, Lagendijk; Jansen (83. Van Lochem), Rbii, Koordes (22. Escudero); Kalkema, Cornelia, Voskuil (65. Torken).

Rijnsburgse Boys: Van Heusden, Groot, B. Freke, Van der Lugt, Simons; Stuy, Van der Vijver (66. Blakborn), Kolder; Zinhagel (80. P. Freke), Kuhlmann, Ascension (61. Aboikoni).