Rijnsburg komt goed weg

Of het het slechte veld was, de wind of dat de Rijnsburgsers moeite hadden met de spanning, het zal wel nooit duidelijk worden. Het lijkt, gegeven de stand op de ranglijst,  onlogisch dat desinteresse of gemakzucht de oorzaak van de slechte wedstrijd was, maar het oogde op bepaalde momenten wel zo. Het was vanaf het begin al moeizaam. Simons was de eerste die zijn ploeg in moeilijkheden bracht, hij kopte een bal veel te zacht terug op Orlowski, die weliswaar nog kon redden, maar daar wel het risico voor moest nemen een blessure op te lopen.  Het was niet de enige keer dat Scheveningen gevaarlijk was. De hardwerkende thuisploeg, die duidelijk voor een punt ging, een verdedigend concept hanteerden, maar wel heel veel strijdlust aan de dag legde, kreeg in de eerste helft kansen via met name Roeleveld en Van der Geest, daarbij geholpen door een goed spelende Rutten die het Van der Lugt erg moeilijk maakte. Dat de stand bij de rust nog 0-0 was had de ploeg van Verdonkschot te danken aan Orlowski, die opnieuw een prima wedstrijd speelde. Hij voorkwam in het laatste kwartier doelpunten bij kansen van Roeleveld, die alleen op hem afging, en Van der Geest die te lang treuzelde. Wel had de doelman van Rijnsburgse Boys geluk dat een kopbal van Rutten langs de voor hem goede kant van de paal ging.
De enige keer dat RBB een mogelijkheid leek te krijgen, was na een half uur spelen. Na een afgeslagen vrije trap kwam de bal bij Zinhagel. Hij ging op volle snelheid richting Scheveningen-doel, maar zijn rush werd door Van Maren ten koste van ‘geel’ gestopt.

Martijn Gootjes stuit op keeper Danny Koning (foto: Hans Oudwater)

In de 2e helft kreeg Scheveningen minder ‘echte’ kansen. Rijnsburgse Boys kreeg ze echter ook nauwelijks. De beide spitsen Gootjes en Kuhlmann zaten vandaag in de tang bij hun directe tegenstander, terwijl Zinhagel en Ascencion slechts en enkele keer hun tegenstander konden uitspelen. Typerend was dat pas na een kwartier spelen Gootjes de eerste gevaarlijke kopbal kon afleveren.
De dubbele wissel Blakborn/van der Vijver voor Peter Freke/Zandbergen bracht wel wat meer druk richting Scheveningen doel, maar echte kansen leverde ook dat niet op. De beste kansen waren zelfs voor Scheveningen, een kopbal 10 minuten voor tijd een kopbal van Rutten wordt door Orlowski gestopt, en in de laatste minuut van de blessuretijd schiet Furfaro buiten bereik van Orlowski op de paal. Rijnsburgse Boys kwam dit keer echt goed weg.