Rijnsburg knikkert Delft uit beker

Op een mooie grasmat op sportpark Kerkpolder was het eerste lichtpuntje de rentree van Bart Freke, die een helft zou spelen. Het tweede positieve aspect was de 0-1 na drie minuten. Martijn Gootjes werd in de diepte aangespeeld en trok vanaf de achterlijn voor op de raak koppende Danny van der Vijver. Met snel combinatievoetbal begonnen de Boys goed aan het duel met de Delftenaren. Een kopbal van linksback Menno van Roosmalen ging voorlangs en een inzet van Gootjes, na een van de vele goede passes van Dennis Groot, werd van de lijn gehaald. Nadat de doelman van Delft een schot van rechtermiddenvelder Dick Zwarthoed over tikte, viel na 31 minuten de 0-2 doordat Delft-speler Van Viersen een corner van Brayton Biekman in eigen doel schoot. Naarmate de eerste helft vorderde, zette ook Delft enkele aardige aanvallen op, maar op een schot dat over ging na werden deze niet gevaarlijk. Een pegel van Germaine Levant die over ging en een inzet van dichtbij van Bart Freke die naast ging, waren de laatste wapenfeiten voordat de spelers de kleedkamer opzochten.

Met Jelle Bouma voor Bart Freke en Frank Zinhagel voor Dick Zwarthoed begon Rijnsburgse Boys aan de tweede helft, waarin opnieuw goede kansen kwamen om te scoren. De doelman van Delft pareerde schoten van Gootjes en Bouma en zag dat een door Gootjes breed gekopte bal door Van Roosmalen naast werd gewerkt. Brayton Biekman, die na de wissel van Djuric Ascencion voor Gootjes centraal voorin ging spelen, kopte een voorzet van Levant over, Ascencion mikte te hoog en een stift van Zinhagel ging voorlangs. Delft gaf de moed niet op, maar kon Rijnsburg-doelman Michel van Kasteren niet in verlegenheid brengen. De laatste kans van dit bekerduel was voor Bouma, maar zijn inzet verdween over het doel. Zodoende bleef het 0-2, waarmee Rijnsburgse Boys geplaatst is voor de volgende ronde van de KNVB-districtsbeker West II en zich op kan maken voor de op papier mooiste wedstrijd van het seizoen: Rijnsburgse Boys – Quick Boys!

dvv Delft – Rijnsburgse Boys: 0-2 (0-2)
3. Van der Vijver 0-1, 31. Van Viersen (e.d.) 0-2.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Kasteren; Groot, Bart Freke (46. Bouma), Van der Lugt, Van Roosmalen; Zwarthoed (46. Zinhagel), Van der Vijver, Kolder; Biekman, Gootjes (67. Ascencion), Levant.