outhands

Rijnsburg in slotfase voorbij SC Woerden

Brayton Biekman in actie (foto Hans Heemskerk)

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Rijnsburgse Boys zijn dag niet had. Woerden daarentegen liet zien dat de nipte nederlagen in de voorbereiding tegen Argon (0-2), GVVV (2-3) en Jong AZ (2-3) en de winst op UVS niet uit de lucht waren komen vallen. De eerste kansen waren voor de bezoekers. Een vrije trap van links werd door twee spelers net gemist. De van Argon overgekomen Tamer Kurt schoot even later, na gepriegel in de Rijnsburgse defensie, over het doel van Michel van Kasteren. Rijnsburgse Boys kreeg vervolgens kansen via Gootjes en Ascencion, maar hun schoten misten kracht. Woerden was gretiger en maakte, zeker voor een tweedeklasser, ook voetballend een goede indruk. Rijnsburgse Boys maakte het de tegenstander ook niet bijster moeilijk door in een laag tempo te spelen en bovendien veel balverlies te leiden. Na een half uur liet Brayton Biekman tweemaal van zich spreken. Zijn eerste schot ging naast, de tweede via de vingers van doelman Marco Vink over.

Ook in de tweede helft, met Erwin van der Lugt en Frank Zinhagel in het veld voor Jaap-Jan Zandbergen en Biekman, overheerste de slordigheid in het spel van de geelzwarten, logischerwijs tot grote ergernis van trainer Ted Verdonkschot. Woerden deed niet onder voor de Boys en kreeg kansen via Marcel Pietersen. Een schot van de spits werd gekeerd door Van Kasteren, in andere gevallen deed hij te weinig met de geboden ruimte. Zinhagel had een goede invalbeurt en zorgde met afstandsschoten enkele keren voor gevaar. Naarmate de tweede helft vorderde, kwam Rijnsburgse Boys wat vaker bij het vijandelijke doel. Uit een kopbal van Ascencion kopte Menno van Roosmalen naast en opnieuw een schot van Zinhagel ging via de vingertoppen van Vink tegen de lat.

Djuric Ascencion scoort 2 doelpunten in de slotfase (foto Hans Heemskerk)

Negen minuten voor tijd stevende Woerden af op een sensatie door te 0-1 te scoren. Kevin van Kampen kwam op links door, speelde zijn tegenstander uit en schoot via de binnenkant van de paal raak. Woerden kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Twee minuten later bereikte invaller Martin den Haan met een omhaal Ascencion, die met links de gelijkmaker scoorde. Opeens lieten de Boys wel goede aanvallen zien. Het leidde in de laatste drie minuten nog tot twee goals en de winst. Ascencion ging eerst op rechts de diepte in, omspeelde de doelman en mikte de bal uit een nog lastige hoek tussen de palen. De 3-1 kwam op naam van Gootjes die, vrijgespeeld door Zinhagel, van dichtbij doel trof. De drie punten zijn binnen, maar zaterdag tegen Be Quick 1887 voor de KNVB-beker zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om opnieuw te winnen.

Rijnsburgse Boys – SC Woerden: 3-1 (0-0)

81. Van Kampen 0-1, 83. Ascencion 1-1, 87. Ascencion 2-1, 89. Gootjes 3-1.

Geel SC Woerden: Richard Pietersen, Van Rees

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Kasteren; Jaap-Jan Zandbergen (46. Van der Lugt), Groot, Van Roosmalen, Bouma; Peter Freke, Van der Vijver, Kolder (73. Den Haan); Ascencion, Gootjes, Biekman (46. Zinhagel).

Opstelling SC Woerden: Vink; Sert, Van der Schee, Richard Pietersen, Bauman; Van Rees (61. Trustfull), Kurt, Walgreen (65. Luiten), Van Kampen; Bakker, Marcel Pietersen.