Rijnsburg haalt uit tegen Kloetinge

De overwinning sprak in vele opzichten tot de verbeelding. Zo was het de eerste keer dat Rijnsburgse Boys twee wedstrijden achter elkaar won. Ook was het voor het eerst dat de ploeg van trainer Ted Verdonkschot meer dan twee keer scoorde in deze competitie. Verder scoorde Joost Kuhlmann zijn eerste doelpunten van het seizoen en maakte Peter Freke vlak voor tijd zijn rentree. Allemaal lichtpuntjes die de ploeg vertrouwen moeten geven voor de rest van het seizoen. Rijnsburgse Boys startte het duel met Danny van der Vijver als aanvallende middenvelder. Na Djuric Ascension, Tesso de Munck en de nog geblesseerde Martijn Gootjes is Van der Vijver de vierde speler die op deze positie een kans kreeg van Verdonkschot. Verder geen wijzigingen in het team, dat de hele wedstrijd de bovenliggende partij was.

De man van de wedstrijd was Frank Zinhagel. Aan Rijnsburgse zijde kreeg hij in de eerste helft de meeste kansen op een doelpunt. Na vier mogelijkheden niet te hebben benut, schoot hij na veertig minuten wel raak. De treffer kon voor een groot deel op het conto van Dennis Groot geschreven worden. Hij legde vanaf eigen helft de bal strak op de borst van Zinhagel, die aannam, even wachtte en doeltreffend uithaalde. Op slag van rust kreeg Joes Blakborn een goede kans op de 0-2, maar zijn geplaatste bal ging enkele centimeters over het doel van Merlijn Swennen. Kloetinge maakte op het eigen, hobbelige veld weinig klaar. Schoten van Niels Kole en Ferry Alfons van Kloetinge troffen geen doel. Rijnsburgse Boys was duidelijk sterker, maar met de 0-1 voorsprong na 45 minuten konden de Rijnsburgse supporters nog niet rustig achterover leunen.

In de tweede helft was het eerst Kloetinge dat via rechterspits Regilio Pinas twee keer gevaarlijk werd. Na een kwartier viel dan toch de 0-2. Een corner van Van der Vijver werd door Erwin van der Lugt opzij gekopt naar Zinhagel, die knap binnenkopte. Tien minuten later viel plotseling de 1-2, toen Ronald Zwager zijn van richting veranderde schot voorbij doelman Tim Orlowski zag gaan. Veel tijd om hier inspiratie uit te halen had Kloetinge niet. Integendeel, twee minuten later stond het zelfs 1-4. Beide doelpunten werden gemaakt door Kuhlmann, die hiermee eindelijk zijn eerste en verdiende goals in deze competitie scoorde. Eerst gleed hij een voorzet van Ascension binnen, een minuut later gevolgd door het van dichtbij beheerst afronden van de bal. Kuhlmann kreeg daarna nog een kans op een doelpunt, zoals Zwager en Kole namens Kloetinge op doel konden schieten. Het slotakkoord was voor Frank Zinhagel. Op een schitterende lange bal van Raymond Kolder ging Zinhagel er in blessuretijd op links vandoor. Doelman Swennen tastte volledig mis, waardoor de Rijnsburg-spits alle tijd had om te scoren. Zinhagel legde de bal vlak voor de doellijn stil, ging met zijn hoofd naar de grond en kopte de 1-5 binnen. Feest bij de spelers en de supporters, die Rijnsburgse Boys naar de derde plaats van de ranglijst zagen klimmen.

Kloetinge – Rijnsburgse Boys: 1-5 (0-1).
41. Zinhagel 0-1, 60. Zinhagel 0-2, 70. Zwager 1-2, 71. Kuhlmann 1-3, 72. Kuhlmann 1-4, 90+2. Zinhagel 1-5

Gele kaarten: 27. Verwest (Kloetinge), 31. Kolder (Rijnsburgse Boys)