Marylène Hogewoning

Rijnsburg haalt talentvolle speler van HBS

Buitenspeler Ilias Kariouh, nu nog bij HBS, speelt komend seizoen bij Rijnsburgse Boys. De 21-jarige talentvolle voetballer tekende maandag een contract voor twee seizoenen plus een optie op een derde seizoen. Ilias is daarmee, na Steff van Rooijen en Robin van der Meer, de derde aanwinst voor volgend seizoen.

Ilias Kariouh speelt momenteel bij HBS, dat in de zondagse vierde divisie A op een mooie tweede plaats staat. “Ik zit sinds het begin van het seizoen bij HBS, daar sta ik op de linksbuitenpositie”, vertelt Ilias. “Ook al ben ik rechtsbenig, ik kan prima op links uit de voeten. Met mijn snelheid en behendigheid ben ik gevaarlijk en kom ik vaak in scoringspositie. Maar ik kan ook buitenom; ook met mijn linkerbeen heb ik een aardige voorzet in huis. Zo probeer ik belangrijk te zijn voor het team en dat lukt me aardig.” Ilias scoorde dit seizoen een kleine tien treffers en gaf ook nog eens verschillende assists.

Winnende treffer
“Ik ben bij Rijnsburgse Boys gekomen door Gerrit Paauw: hij heeft mij benaderd”, vertelt Ilias. “Ik kende de club al wel, onder andere van de oefenwedstrijd die ik laatst met HBS heb gespeeld.” Die wedstrijd eindigde in een 2-1 verlies voor Rijnsburgse Boys. “Het leuke is dat ik toen de winnende heb gemaakt!”  

Ilias ziet Rijnsburgse Boys als een mooie opstap. “Van HBS naar Rijnsburg is twee divisies hoger. Het zal misschien even wennen zijn aan het niveau en vooral de snelheid in het spel. Maar ik hoop dat ik een basisplaats krijg en dus veel goals en assists achter mijn naam mag schrijven. En als het even kan kampioen worden natuurlijk!”

Vorige clubs
Ilias Kariouh is bezig aan zijn eerste seizoen bij het Haagse HBS, de oude club van aanvoerder Bram Ros. Daarvoor heeft hij één seizoen bij DHC in Delft gespeeld. Ilias begon bij de F’jes in Rotterdam, bij FC Maene. Daarna stapte hij over naar Spartaan ’20 waar hij de JO15 en JO17 heeft doorlopen. Ilias ging na Spartaan ’20 naar Excelsior Maassluis, daar heeft hij in de JO17 en de JO19 gespeeld.

Ilias woont in Rotterdam. Hij heeft vorig jaar een mbo-opleiding in verkoop en handel afgerond en werkt nu parttime, maar hij focust zich vooral op het voetbal.