Bram van Egmond

Rijnsburg haalt spits van Jong Volendam

In Dani van der Moot heeft Rijnsburgse Boys vlak voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn de centrumspits gevonden waarnaar de club nog op zoek was. De 22-jarige aanvaller speelde het afgelopen half jaar voor Jong FC Volendam. Met die club werd hij in mei kampioen van de derde divisie zondag. In die korte periode maakte Dani 21 goals.

“Ik had al sinds juli contact met Rijnsburgse Boys, maar omdat ik hoopte op een profclub heb ik gewacht met overschrijven tot eind augustus,” legt Dani van der Moot uit, die naar de Bollenstreek verhuisde en een eenjarig contract tekende. “In de tussentijd hield Rijnsburg contact met mij om me nu alsnog binnen te halen. Waarom Rijnsburgse Boys? Ik wilde niet in dezelfde situatie terechtkomen als vorig jaar zomer toen ik ook zonder club zat. Bovendien is Rijnsburg een mooie vereniging. Hier hoop ik alsnog de stap omhoog naar het betaalde voetbal te kunnen maken.”
Manier van spelen
Dani van der Moot omschrijft zichzelf als een meevoetballende spits die makkelijk scoort, zowel over de grond als koppend. Dani: “Daar sta je voor als aanvaller. Ik ben geen pure 9 maar meer een negeneneenhalf, zoals dat zo mooi heet. Ik kan ook kort achter de spits spelen en ik zoek graag de combinatie met mijn medespelers.”
De meeste spelers van Rijnsburg zijn nieuw voor Dani. Wel kent hij Nick Zeijlmans en Anthony van Dongen van zijn tijd in de jeugd bij AZ. Met zijn plaatsgenoot Van Dongen (beiden zijn afkomstig uit Zaandam) reisde hij in die tijd op en neer naar Alkmaar.
Eerdere clubs
Via Hellas Sport en de jeugd van FC Volendam belandde Dani van der Moot bij AZ, gevolgd door vijf jaar PSV (jeugd en Jong PSV) met tussendoor een jaartje Jong FC Utrecht, waar hij op huurbasis voetbalde. In totaal speelde Dani zo’n vijftig wedstrijden in de eerste divisie. In de zomer van 2018 kreeg Dani geen contract bij PSV, waarna hij een half jaar zonder club zat, totdat hij in januari op amateurbasis kon aansluiten bij Jong Volendam.