Rijnsburg geeft Quick Boys geen kans

In een geweldige sfeer gaat de wedstrijd van start (foto Hans Oudwater)

In een geweldige ambiance betraden de spelers om 15.00 uur de duinpan. De hoek waar de Rijnsburgse supporters stonden, was geelzwart gekleurd van de doeken die waren opgehangen. Spandoeken en toeters waren meegenomen en de confettikanonnen bedekten het hele veld – de wind stond gunstig – met gele en zwarte snippers. Ook de supporters van Quick Boys lieten zich niet onbetuigd. Al snel nadat het eerste fluitsignaal klonk, drukte Rijnsburg zijn stempel op de wedstrijd. Peter Freke kreeg alle tijd om een voorzet te geven, die Martin den Haan met het hoofd inknikte. Den Haan kreeg een basisplaats rechts voorin omdat Djuric Ascencion te laat arriveerde. Binnen twee minuten kreeg Adil Harfaoui de kans om de stand weer recht te trekken. Eerst schoot hij, zwaar gehinderd, naast, maar de tweede kans was te verzilveren. Oog in oog met Tim Orlowski speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit, waarna de Rijnsburg-doelman fraai redding bracht.

Martin den Haan kopt Rijnsburg naar de 1-0 (foto Hans Oudwater)

In de twaalfde minuut kregen de bezoekers een grote kans, toen een schot van Menno van Roosmalen tegen de paal kwam en bij Martijn Gootjes belandde. Van dichtbij schoot de spits tegen de onderkant van de lat, waarna keeper Peter Kromhout de bal kon pakken. Na een klein halfuur werd de marge alsnog verdubbeld, met opnieuw Peter Freke aan de basis. De Rijnsburgse middenvelder stuurde Brayton Biekman met een lange bal weg. De snelle aanvaller nam de bal op volle snelheid, vanuit de stuit, op zijn schoen en liet Kromhout kansloos: 0-2. Een heerlijk verloop van de wedstrijd voor Rijnsburg, wat Quick Boys zichtbaar frusteerde, met twee gele kaarten tot gevolg. De laatste kans voor rust was voor Den Haan, die uit de draai in de handen van Kromhout schoot.

Brayton Biekman schreeuwt het uit na het scoren van de 2-0 (foto Hans Heemskerk)

Direct na rust veerde Quick Boys even op, maar het doelpunt van Harfaoui werd afgekeurd na een overtreding in het strafschopgebied. Even later schoot de jonge aanvaller een meter naast het doel. Ondanks deze kansjes slaagden de blauwwitten er niet in om veel gevaar te stichten in de Rijnsburgse defensie. Daarvoor was het tempo te laag en waren de voorwaartsen, op Harfaoui na, te statisch. Rijnsburg speelde compact en met een beheerste felheid waar Quick Boys, zeker op het middenveld, geen antwoord op had. Gevaarlijk werd de thuisploeg wel toen een vrije trap van Marcel Pronk door een speler van Rijnsburg verlengd werd en tegen de paal kwam. Aan de andere kant van het veld kreeg Erwin van der Lugt de bal ineens voor zijn voeten uit een vrije trap van rechts, maar de sterk spelende voorstopper raakte het leer verkeerd.

Spelers bedanken de supporters na de verdiende overwinning (foto Hans Oudwater)

Veel wissels en blessurebehandelingen kenmerkten de laatste fase van het duel, waarbij Quick Boys niet de indruk gaf nog in een goede afloop te geloven. Rijnsburg bleef geconcentreerd spelen en gaf niets weg. Noemenswaardig was nog wel een vrije trap van Pronk, maar opnieuw stond Orlowski op de goede plek. Zodoende behaalde Rijnsburgse Boys een zeer belangrijke winst op rivaal en concurrent Quick Boys en is bovendien de serie wedstrijden zonder winst in uitduels aan gruzelementen. Een belangrijke stap op weg naar het kampioenschap is gezet. Minstens zo belangrijk is de komende wedstrijd tegen FC Lisse, die nog altijd één punt boven de Boys staan. Opnieuw gaat het erom, maar in Katwijk hebben de mannen van trainer Ted Verdonkschot laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden.

Quick Boys – Rijnsburgse Boys: 0-2 (0-2)

3. Martin den Haan 0-1, 27. Biekman 0-2.