Rijnsburg flitsend voorbij Kozakken Boys

In het eerste kwartier gingen de Boys als een wervelwind over het veld, wat in twee doelpunten resulteerde. In de achtste minuut gaf Peter Freke een prachig steekballetje op Joost Kuhlmann, die met links de bal in de kruising joeg. De spits heeft daarmee tot nu toe in elke competitiewedstrijd een doelpunt gemaakt. Zes minuten later kwam Djuric Ascension na een aanval over vele schijven in balbezit, om vervolgens Danny van der Vijver vrij voor doelman Sander Duindam te zetten. De Rijnsburger schoot in tweede instantie raak: 2-0.

Danny van der Vijver scoort de 2-0 (foto: Hans Heemskerk)

In tegenstelling tot voorgaande twee wedstrijden speelde de ploeg van trainer Ted Verdonkschot in het systeem waarin het vorig jaar speelde, dus met één diepe spits en echte buitenspelers. Dat ging ten koste van spits Martijn Gootjes, maar kwam ten goede aan het spel van de Boys. Dat had ook te maken met de spelwijze van Kozakken Boys, dat niet in staat bleek een goede aanval op te zetten. Rijnsburgse Boys kon zich daarentegen naar hartenlust uitleven. Bart Freke had enkele schitterende openingen in huis, Peter Freke liet zich gelden op het middenveld, van Ascension en Frank Zinhagel ging constant dreiging uit en ook de achterhoede had de zaken goed op orde. Kozakken Boys mocht blij zijn dat de ruststand slechts 2-0 was. Peter Freke, Raymond Kolder en Zinhagel kregen uitgelezen mogelijkheden op een doelpunt, maar misten.

Trainer Ad van Seeters van Kozakken Boys wijzigde zijn formatie in de rust op twee plaatsen. Zo verving hij de op zich goed verdedigende Gregory Thijm en ging Henny Hol zich van achteruit bemoeien met de opbouw. In de eerste tien minuten drongen de bezoekers uit Werkendam enigszins aan, maar verder dan een schot van Rudy Aerts in het zijnet kwam de ploeg niet. Toen Zinhagel met een pegel van ruim twintig meter de 3-0 aantekende, was het verzet definitief gebroken. Alhoewel Thijs Houwing (ex-FC Twente) nog wel een goede kans kreeg, maar zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Tim Orlowski. De tweede helft had een rommeliger karakter dan de eerste helft, wat niet vreemd is gezien de 3-0 voorsprong en de wetenschap dat aanstaande dinsdag Fortuna Sittard de opponent is voor de beker.

Djuric Ascention valt trainer Ted Verdonkschot in de armen na een
weergaloze actie waaruit Nick Snater de 4-1 scoort (foto: Hans Heemskerk)

Gootjes en Van der Vijver kregen kansen om de voorsprong te vergroten, maar het was Hol die namens Kozakken Boys fraai doel trof middels een vrije trap. Aerts probeerde vervolgens met een lob Orlowski te verschalken, maar de bal belandde op het dak van het doel. Het slotakkoord was voor de geelzwarten. Man of the match Ascension gaf op rechts een schitterende assist op invaller Nick Schnater, die via de binnenkant van de paal raak schoot. Het betekende een prachtig einde van dit duel, waarmee Rijnsburgse Boys zich alleen aan kop van de hoofdklasse A heeft genesteld.

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys: 4-1 (2-0)
8. Kuhlmann 1-0, 14. Van der Vijver 2-0, 56. Zinhagel 3-0, 78. Hol 3-1, 84. Schnater 4-1

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: 17. Van der Vijver, 48. Van der Lugt
Gele kaart Kozakken Boys: 50. Hol

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke (74. Schnater), Van der Lugt, Simons; Peter Freke, Van der Vijver, Kolder; Zinhagel (58. Van Breukelen), Kuhlmann (66. Gootjes), Ascension.

Opstelling Kozakken Boys: Duindam; Den Braber, Thijm (46. Becht), Baas, Boonstoppel; Vink, Hol, Aerts; Samba (73. Scheimann), Houwing, Van der Meijden (46. Pruissen).