Rijnsburg en Katwijk delen de punten

Bij Rijnsburgse Boys nam Tim Orlowski verrassend de plaats onder de lat in ten faveure van Arjan van Heusden. Een andere wijziging in de formatie van trainer Ted Verdonkschot was het opstellen van Martijn Gootjes, die het na zijn twee doelpunten tegen Noordwijk als aanvallende middenvelder mocht proberen. Katwijk was ten opzichte van vorige week op twee plaatsen gewijzigd. Chris de Bie en Ronald Pronk namen de plek in het basiselftal over van Karim Hajji en Peter Ederveen. Dit had tot gevolg dat Daniël Hensen op de linksbackpositie terechtkwam om de snelle Djuric Ascension af te stoppen. Al na elf minuten had hij een gele kaart te pakken, maar Hensen speelde verder een uitstekende partij. Datzelfde kan gezegd worden van Bart Freke. Centraal in de defensie groeide hij uit tot ‘man of the match’. Deels had hij dat te danken aan zijn doelpunt, dat na twaalf minuten viel. Uit een afgeslagen corner viel de bal voor zijn voeten. Het schot werd van richting veranderd, waardoor doelman Martijn Middelbeek kansloos was op de inzet: 1-0.

Het eerste halfuur was het op sportpark Middelmors goed toeven voor de ongeveer 2000 aanwezige supporters. Rijnsburg speelde sterk, maar kansen waren er voor beide teams. Twee minuten na de openingstreffer was Wouter Verheij voor Katwijk dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot van dichtbij werd gepareerd door Orlowski. Na een gekeerde schuiver van Joost Kuhlmann, die de Katwijk-defensie ook ditmaal handenvol werk bezorgde, kreeg Freke een uitgelezen kans op de 2-0. Goed mee opgekomen ging hij alleen op de doelman af. Hij wilde hem omspelen, wat echter jammerlijk faalde, met een achterbal tot gevolg. Een schot van Chris de Bie dat voorlangs ging, betekende het laatste wapenfeit voor rust.

In de tweede helft was het duel meer in evenwicht. Een schot van Frank Zinhagel werd geblokt, een vrije trap van Ascension ging over en een kopbal van Katwijk-verdediger Patrick Leeflang verdween naast het doel. Tegen een schot van Gootjes uit de draai kon doelman Middelbeek net een hand krijgen. Aan de andere kant werd Katwijk-middenvelder Arno van der Voort gevaarlijk, na onnodig balverlies van Bryan Simons. Het schot dat volgde verdween in het zijnet. Halverwege de tweede helft maakte Bartjan Onderwaater na lang blessureleed zijn rentree in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys. Hij kwam voor Gootjes, zoals Frank Aboikoni in het veld kwam voor Zinhagel. Aboikoni kreeg meteen een grote kans op de 2-0 na goed voorbereidend werk van Kuhlmann en Ascension. Aboikoni raakte de bal echter volledig verkeerd.

Katwijk groeide in de wedstrijd. Eerst was het de kopsterke Patrick Leeflang die met een kopbal op doelman Orlowski stuitte. Bij de volgende mogelijkheid was het wel raak. Sander Molenaar, tot dat moment in de tang bij Erwin van der Lugt, maakte zich los van zijn tegenstander en scoorde met een lage schuiver in de verre linkerhoek: 1-1. De treffer gaf Katwijk veel vertrouwen, waardoor het beeld van de wedstrijd kantelde. De koploper van de hoofdklasse A kreeg nog twee goede mogelijkheden voor de winst, wat niet verdiend zou zijn geweest. Eerst wilde De Bie de doelman omspelen, die er echter een handje tegen kreeg, waardoor de kans verloren ging. In de laatste minuut kreeg Verheij een schotkans, maar zijn inzet was te slap. Na enig oponthoud door uien- en ander materiaal gooiende Katwijk-supporters floot de scheidsrechter meteen af: 1-1.

Rijnsburgse Boys – Katwijk: 1-1 (1-0).
12. Bart Freke 1-0, 76. Molenaar 1-1.
Gele kaarten: 11. Hensen, 35. Van der Voort, 66. Leeflang (allen Katwijk), 69. Orlowski (Rijnsburgse Boys)