Rijnsburg en ASWH in evenwicht

Rijnsburgse Boys begon enigszins gehavend aan het duel. Joost Kuhlmann was er niet bij vanwege een lichte liesblessure, terwijl Frank Zinhagel aan de kant bleef door een lichte hamstringblessure. In zijn plaats speelde Brayton Biekman, daar waar Martijn Gootjes in de spits stond. De eerste grote kans was na zeven minuten voor Bart Freke van Rijnsburgse Boys. Na een corner viel de bal in kansrijke positie enigszins gelukkig voor zijn voeten, maar hij kon zijn voet er onvoldoende tegenaan zetten. Tien minuten later kreeg Arjan Human de mogelijkheid om voor 0-1 te zorgen. Op rechts schudde hij Erwin van der Lugt van zich af om vervolgens op te stomen richting het doel. Zijn schot van dichtbij belandde in het zijnet, daar waar een breedtepass op Ferry van Lare een betere optie was geweest. Na twintig minuten claimden de Rijnsburgers een strafschop vanwege hands, maar de scheidsrechter besliste anders.

Nadat Djuric Ascension even later naast schoot, zakte de wedstrijd in, wat mede werd veroorzaakt door de vele blessurebehandelingen aan de kant van ASWH. De ploeg die de afgelopen jaren vele successen behaalde, maar na een aantal spelerswisselingen opnieuw aan een elftal moet bouwen, kende een matige seizoensstart. De  mannen van trainer Bill Tukker lieten dan ook blijken uiterst tevreden te zijn met een punt. Met steeds veel spelers achter de bal speelden ze vanuit een strakke organisatie, er op hopend dat Human voorin het verschil zou maken. Kort na de pauze kreeg hij daartoe de mogelijkheid, maar zijn schot ging naast. De tweede helft was verder vrij gezapig. Beide ploegen waren weinig creatief en als het strafschopgebied in zicht kwam, ontbrak het vaak aan een goede eindpass.

Pas tien minuten voor tijd kwamen er weer kansen. Na een pass van Raymond Kolder lobte Gootjes de bal over de uitgekomen doelman Joan van Belzen, maar de inzet stuiterde voorlangs. Na een mooie actie ging de volgende doelpoging van Gootjes over. Aan de andere kant beleefde doelman Tim Orlowski een hachelijk moment toen Ferry van Lare hem probeerde te verrassen met een stiftbal. Orlowski viel half struikelend achterover, maar ving de bal om ‘m vervolgens op de doellijn te drukken. Nadat een schot van Peter Freke over het doel verdween en Human in blessuretijd net voorlangs schoot, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De Boys zijn nu 19 competitiewedstrijden ongeslagen en ondanks het puntenverlies staan ze, zij het samen met FC Lisse, nog steeds aan kop van de hoofdklasse A.

(foto’s: Hans Heemskerk)

Rijnsburgse Boys – ASWH: 0-0

Gele kaarten: Sturrus (ASWH), Gootjes (Rijnsburgse Boys)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Peter Freke, Van der Vijver, Kolder; Ascension, Gootjes, Biekman (72. Van Breukelen)

Opstelling ASWH: Van Belzen; Hoogendoorn (57. Verbrugge, 80. Slingerland), Gorré, Dias, Sturrus; Verhoeven, Van Dam, Van Lare, Versluis; Schut (59. De Jong), Human