Rijnsburg deelt de punten met ASWH

Het zonnetje schijnt, de wedstrijd kan beginnen (foto Hans Oudwater)

Rijnsburgse Boys begon in vrijwel dezelfde opstelling als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Katwijk. De enige wijziging betrof het spelen van Brayton Biekman in plaats van de waarschijnlijk langdurig geblesseerde André van Egmond. De eerste goede kans was voor Martijn Gootjes, na een voorzet van rechts van Peter Freke. De spits schoot in kansrijke positie hard over. ASWH liet Rijnsburg het spel maken, verdedigde compact op eigen helft en probeerde bij balverlies van de tegenstander snel de diepte te zoeken. Herhaaldelijk werden de spitsen van ASWH afgevlagd voor buitenspel, maar na 17 minuten werd Sjoerd van der Waal op links toch een keer succesvol weggestuurd. Hij ging schuin op doelman Tim Orlowski af, die redde met zijn benen. Vervolgens werd een schot van Nixon Dias geblokt, waarna Orlowski ternauwernood met zijn vuist voorkwam dat Mike van Gool gevaarlijk werd. De hachelijke situatie in het Rijnsburgse strafschopgebied eindigde toen Van der Waal in de rebound op doel kopte, waar Jelle Bouma op de doellijn koppend redding bracht.

Martijn Gootjes zorgt voor gevaar bij doelman Kuipers (foto Hans Oudwater)

Na 25 minuten nam ASWH de leiding op een voor Rijnsburg hele zure wijze. Het was voor iedereen behalve de grensrechter duidelijk dat Van der Waal ruim buitenspel stond na een lange bal van Johan sturrus. Van der Waal mocht echter door en schoot in de verre hoek raak: 1-0. Acht minuten later leken de geelzwarten op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van links van Djuric Ascencion bereikte bij de tweede paal Erwin van der Lugt, maar tegen zijn kopbal naar de verre hoek kreeg doelman Raymon Kuipers nog net een handje. Vlak voor rust trad Kuipers opnieuw handelend op door net op tijd uit zijn doel te komen om Gootjes het scoren te beletten.

Peter Freke benut de strafschop (foto Hans Oudwater)

In de tweede helft voerde Rijnsburgse Boys de druk op de ASWH-defensie op. Tot veel uitgespeelde kansen leidde het echter niet. Te veel spelers, waaronder de buitenspelers, hadden niet hun beste dag. Op wilskracht probeerden de Boys de gesloten organisatie bij Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht toch uit elkaar te spelen. De corners en vrije trappen die hieruit voortkwamen, leverden nog het meeste gevaar op. Zo werd na een uur spelen een vrije trap van Peter Freke onvoldoende verwerkt door doelman Kuipers. De bal belandde voor de voeten van Biekman, maar zijn schot was niet krachtig genoeg. De verdiende gelijkmaker kwam drie minuten later. Bij een corner voor Rijnsburg werd Gootjes dusdanig vastgehouden, dat scheidsrechter Huis in ’t Veld naar de strafschopstip wees. Hoewel Kuipers er dichtbij zat, scoorde Peter Freke fraai zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Brayton Biekman ligt gehavent op de grond (foto Hans Oudwater)

Met Frank Zinhagel voor Ascencion en Menno van Roosmalen voor Bart Freke gingen de Boys op zoek naar een voorsprong. Een kwartier voor het einde kreeg Biekman hiervoor de gelegenheid. Vrij gezet door Gootjes speelde hij de bal te ver voor zich uit, waardoor Kuipers in kon grijpen. Bij ASWH leken de meeste krachten inmiddels verbruikt te zijn en Rijnsburgse Boys ging meer risico nemen door Bouma op links naar voren te sturen. Er ontstond, vooral op het middenveld, steeds meer ruimte. Van der Waal probeerde daar namens ASWH van te profiteren, maar zijn schot werd vrij eenvoudig gekeerd door Orlowski. Even later voorkwam Van Roosmalen met een ultieme sliding dat opnieuw Van der Waal alleen op de Rijnsburg-doelman kon afgaan. Rijnsburg stoomde een aantal keer op richting het doel van ASWH, maar de passing bleek even zo vaak te onzorgvuldig om kansen te creëren. Zodoende moesten beide ploegen na negentig minuten en wat blessuretijd genoegen nemen met een punt, waarmee ASWH waarschijnlijk beter kan leven dan Rijnsburgse Boys.

ASWH – Rijnsburgse Boys: 1-1 (1-0)

25. Van der Waal 1-0, 63. Peter Freke 1-1 (pen.)

Gele kaarten: Vereecken (ASWH), Zwarthoed (Rijnsburgse Boys)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke (63. Van Roosmalen), Van der Lugt (76. Zwarthoed), Bouma; Peter Freke, Van der Vijver, Kolder; Ascencion (63. Zinhagel), Gootjes, Biekman.

Opstelling ASWH: Kuipers; Van der Berg, Vereecken, Versluis, Sturrus; Van Dam, Dias, Van Lare, De Jong (70. Schep); Van Gool, Van der Waal.